82 Aspencade not started for 2 years...


Technical information and Q&A applicable to all years and models of Goldwings
  • Sponsored Links
Erik K
Posts: 11
Joined: Wed Jul 28, 2010 10:17 am
Location: Hansville, WA
Motorcycle: 1982 GL1100Standard, 1982 Aspencade (parts bike), 1987 Interstate base, 2013 F6B Deluxe, 1982 Hobbit PA50

82 Aspencade not started for 2 years...

Postby Erik K » Tue Aug 10, 2010 2:28 am



Any advice? I just bought the bike for $300 & the owner said he ran it completely out of gas before he parked it. Should I just gas it up & try to start it or maybe do some other prep first? Obviously I will check the oil , coolant levels, brake, clutch fluid, etc. Thanks!



Erik K
Posts: 11
Joined: Wed Jul 28, 2010 10:17 am
Location: Hansville, WA
Motorcycle: 1982 GL1100Standard, 1982 Aspencade (parts bike), 1987 Interstate base, 2013 F6B Deluxe, 1982 Hobbit PA50

Re: 82 Aspencade not started for 2 years...

Postby Erik K » Tue Aug 10, 2010 6:19 pm

Bump... Anyone?????

User avatar
MJSantos
Posts: 317
Joined: Wed Dec 16, 2009 9:19 pm
Location: York, Pa
Motorcycle: 1983 GL1100I
1983 GL1100 Custom
2002 Shadow
1983 Honda Magna V45
Contact:

Re: 82 Aspencade not started for 2 years...

Postby MJSantos » Tue Aug 10, 2010 8:27 pm

Erik,

You might want to jump to this link, it's almost identical:
viewtopic.php?f=10&t=3301#p11953

Erik K
Posts: 11
Joined: Wed Jul 28, 2010 10:17 am
Location: Hansville, WA
Motorcycle: 1982 GL1100Standard, 1982 Aspencade (parts bike), 1987 Interstate base, 2013 F6B Deluxe, 1982 Hobbit PA50

Re: 82 Aspencade not started for 2 years...

Postby Erik K » Tue Aug 10, 2010 9:43 pm

Perfect! It is ironic that I was needing the same advice/opinions... Hey wait a minute! I posted first by a bout 7 hours! Ha Ha!!! I am just glad to have some info to refer to. Thank you!

I hope to be able to spend a little time tinkerin' with my Aspencade tomorrow, but will definitely have to go for a quick putt on my Standard first. It's been raining here the last couple days & I have been working.

I will update as things progress...

Erik K
Posts: 11
Joined: Wed Jul 28, 2010 10:17 am
Location: Hansville, WA
Motorcycle: 1982 GL1100Standard, 1982 Aspencade (parts bike), 1987 Interstate base, 2013 F6B Deluxe, 1982 Hobbit PA50

Re: 82 Aspencade not started for 2 years...

Postby Erik K » Mon Aug 16, 2010 11:58 am

Hey everyone!

OK, so I jump started the old girl Friday night while tinkerin with stuff, drinkin some beer & listening to blues & I'll be damned! She fired up & ran with the old gas! It idles great, but when when you try to rev her up, not so good. I let it idle & warm up & it came up to normal temp, according to the temp gauge.

I had a new battery, so I installed it. Obviously I didn't need to jump start anymore but she still runs like crap... I didn't really think it would run at all. The Honda voltmeter is not responding, so I do not know if it is charging. It was gettin' late & I was just so excited it even started! I will investigate further with my own multimeter... I did car audio professionally for 25 years, so any electrical issues won't be a problem to figure out.

I know, I know, the carbs are all clogged up. So I bought some SeaFoam, new spark plugs & will try that to just see what happens. The worst that will happen is I will get to drink some more beer, listen to more tunes & get intimate with my new baby! Ha Ha! She might even run well enough to go for a little spin. Who knows... Well as long as I haven't drank too many beers by then.

I have been gazing at my 2 new bikes, end to end, & my daughter & I agree that we like the lines & looks of my wineberry '82 Standard GL1100 with matching Vetter fairing more than my '82 silver/grey Aspencade. That might change once the Aspencade gets a bath & I get to ride it.

Is a guy supposed to have this much fun? My wife told me to get a hobby... She'll be sorry unless I can get her to ride with me!




Return to “Tech Talk”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests