Engine not Firing up and pufs of smoke out the exhaust


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
  • Sponsored Links
hcmorkel
Posts: 17
Joined: Mon Aug 08, 2011 3:28 am
Location: Benoni, Johannesburg
Motorcycle: 1977 GL1000

Engine not Firing up and pufs of smoke out the exhaust

Postby hcmorkel » Mon Sep 10, 2012 1:25 am



Hi All

I'm busy with the restoration of a GL1000 1979. It has gone well so far, untill it came time to start the engine for the first time(since rebuild). I got farts and spits and pufs of smoke out the exhuast, but it never turned over. i checked the carbs(also rebuild) and the floats were full of feul. I tried it again and the left side exhaust started burning. Sfter the small, but irretating flames were put out, I decided to call on you guys. Can anyone please give me a differential diagnosis :|



User avatar
terryt
Posts: 97
Joined: Mon Jul 23, 2012 4:52 pm
Location: United Kingdom
Motorcycle: 1979 gl1000 trike

Re: Engine not Firing up and pufs of smoke out the exhaust

Postby terryt » Mon Sep 10, 2012 10:41 am

Hi check that the plug lead are in there correct firing order. also check points gap. then static timing.

hcmorkel
Posts: 17
Joined: Mon Aug 08, 2011 3:28 am
Location: Benoni, Johannesburg
Motorcycle: 1977 GL1000

Re: Engine not Firing up and pufs of smoke out the exhaust

Postby hcmorkel » Tue Sep 11, 2012 3:08 am

Hi. I have checked the firing order on the engine, but not the ignition coils. I will have a look. can you maybe tell me what to look for on the coils? Thanx

User avatar
terryt
Posts: 97
Joined: Mon Jul 23, 2012 4:52 pm
Location: United Kingdom
Motorcycle: 1979 gl1000 trike

Re: Engine not Firing up and pufs of smoke out the exhaust

Postby terryt » Tue Sep 11, 2012 5:01 am

check that you have the right leads from the coils to the plugs right coil pack 1/2 left coil pack 3/4

viewtopic.php?f=3&t=7358&p=32463&hilit=firing+order#p32463

hcmorkel
Posts: 17
Joined: Mon Aug 08, 2011 3:28 am
Location: Benoni, Johannesburg
Motorcycle: 1977 GL1000

Re: Engine not Firing up and pufs of smoke out the exhaust

Postby hcmorkel » Tue Sep 11, 2012 5:14 am

terryt wrote:check that you have the right leads from the coils to the plugs right coil pack 1/2 left coil pack 3/4

viewtopic.php?f=3&t=7358&p=32463&hilit=firing+order#p32463

Thanx. I will do that. Will come back to you




Return to “GL1000 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest