No power when I turn the key


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
  • Sponsored Links
Natemay
Posts: 10
Joined: Sun Jun 14, 2015 12:14 am
Location: Fitchburg
Motorcycle: 76 GL 1000

No power when I turn the key

Postby Natemay » Sun Jun 14, 2015 12:23 am



Hey
So I'm new to this whole thing but I need some help. I have a 76 gl 1000. So I took the bike out about 2 months ago and it had been running great did about 2000 miles the first month. then we had rain for four days so when I went to start her back up no power. I have had this problem before but it was the dogbone. So I checked the dogbone and I'm getting 12.6 volts on the far end.
Thanks
Nate



User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 17046
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: No power when I turn the key

Postby WingAdmin » Mon Jun 15, 2015 10:32 am

Have you checked all the other fuses?

Natemay
Posts: 10
Joined: Sun Jun 14, 2015 12:14 am
Location: Fitchburg
Motorcycle: 76 GL 1000

Re: No power when I turn the key

Postby Natemay » Mon Jun 15, 2015 10:38 am

I have checked all the fuses there all fine
Thanks
Nate

User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 17046
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: No power when I turn the key

Postby WingAdmin » Mon Jun 15, 2015 10:42 am

Are you seeing any power at any of the fuses when you turn the key on? What about when you turn the key to the "P" park position?

Try wiggling both ends of both battery cables to make sure they are solid and tight - do this with the bike turned on, so you'll know instantly if a cable is intermittent (the bike would suddenly come alive).

Natemay
Posts: 10
Joined: Sun Jun 14, 2015 12:14 am
Location: Fitchburg
Motorcycle: 76 GL 1000

Re: No power when I turn the key

Postby Natemay » Wed Jun 17, 2015 10:14 am

Hey
so when I turn the key I have no power to the cable going to the starter
thanks
nate

Natemay
Posts: 10
Joined: Sun Jun 14, 2015 12:14 am
Location: Fitchburg
Motorcycle: 76 GL 1000

Re: No power when I turn the key

Postby Natemay » Wed Jun 17, 2015 10:58 am

OK so I pulled the plug out the connects to the back of the ignition switch and I am getting 12.6 volts to the center pin the the plug
thanks
nate

User avatar
Ncscooter
Posts: 53
Joined: Wed Jun 17, 2015 11:20 am
Location: North Carolina
Motorcycle: 77 GL1000
76 CB400F

Re: No power when I turn the key

Postby Ncscooter » Wed Jun 17, 2015 11:35 am

Just for clarification, no lights, right? If so, might be your ignition switch, sounds like what you're leaning toward.
Keep your expectations tiny and you won't end up so whiny.

Natemay
Posts: 10
Joined: Sun Jun 14, 2015 12:14 am
Location: Fitchburg
Motorcycle: 76 GL 1000

Re: No power when I turn the key

Postby Natemay » Wed Jun 17, 2015 11:49 am

Yes no lights or anything nothing turns on when I turn the key. No lights nothing on the dash no indication of being in neutral or what light in on
thanks
nate

User avatar
Ncscooter
Posts: 53
Joined: Wed Jun 17, 2015 11:20 am
Location: North Carolina
Motorcycle: 77 GL1000
76 CB400F

Re: No power when I turn the key

Postby Ncscooter » Wed Jun 17, 2015 12:55 pm

If you can pull the switch or get to the back of it, check for continuity as the key is turned. There is a wiring diagram here. >> http://goldwingdocs.com/Docs/Honda%20Go ... -429BB.jpg <<
Keep your expectations tiny and you won't end up so whiny.

Natemay
Posts: 10
Joined: Sun Jun 14, 2015 12:14 am
Location: Fitchburg
Motorcycle: 76 GL 1000

Re: No power when I turn the key

Postby Natemay » Wed Jun 17, 2015 1:19 pm

Just so I understand I need to check the back of the ignition switch were in the back would I check that
thanks
nate

User avatar
Ncscooter
Posts: 53
Joined: Wed Jun 17, 2015 11:20 am
Location: North Carolina
Motorcycle: 77 GL1000
76 CB400F

Re: No power when I turn the key

Postby Ncscooter » Wed Jun 17, 2015 2:00 pm

You pulled the harness plug from the bottom of the switch to check for voltage on the red wire? On the switch side, in the on position, There should be continuity between the corresponding contact from the red wire to each of the other contacts except the Brown/green stripe. and in park that's the only one that should be continuous. I wanna qualify this by saying I'm figuring this out from the wiring diagram. The contacts are on the right in this photo.
Keep your expectations tiny and you won't end up so whiny.

User avatar
Ncscooter
Posts: 53
Joined: Wed Jun 17, 2015 11:20 am
Location: North Carolina
Motorcycle: 77 GL1000
76 CB400F

Re: No power when I turn the key

Postby Ncscooter » Wed Jun 17, 2015 2:18 pm

And b/c I'm a newbie I'd like to increase my post count. :roll: Here's a thread from another forum, you may need to register, IDK. If I'm out of bounds let me know, moderators. http://ngwclub.com/forum/viewtopic.php?p=139432#p139432


Keep your expectations tiny and you won't end up so whiny.


Return to “GL1000 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests