1979 gl1000 problems all hell broke lose

Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
  • Sponsored Links
User avatar
Posts: 41
Joined: Sat Oct 31, 2015 9:22 am
Location: tampa FL
Motorcycle: 1979 gl1000

1979 gl1000 problems all hell broke lose

Postby firagate » Fri Nov 13, 2015 6:29 pm

ok so earlier today i had my bike running perfectly no problems at all shut her down let it sit for about 2 hours went back and when i turned the key the first thing i noticed was the high beam light was on on the dash but the switch was not on high and the light was not on either then i noticed the right turn signal was on but the switch was not engaged now i can engage the switch and the light gets brighter but it does not turn off
but i decided to ignore it went to go start the bike and now i cannot get her to idle let alone stay running
keep in mind i had it running perfectly only a few hours earlier
after a while of trying to get her to idle now i cant even get it to reve up just dies even with the choke on the head light comes on when it wants to and the right turn signal stays on now im almost positive the carbs are clean considering i have 2 fuel filters 1 from the tank to the pump and one from the pump to the carbs
what could this be why would all this go wrong if anyone has any ideas i cannot figure out what happened :o

Posts: 135
Joined: Fri Dec 20, 2013 9:16 pm
Location: gasconade mo.
Motorcycle: 90 1500 se

Re: 1979 gl1000 problems all hell broke lose

Postby dennislp » Fri Nov 13, 2015 7:37 pm

check your grounds they can do strange things

User avatar
Posts: 83
Joined: Fri Oct 25, 2013 12:09 am
Location: Camden, Michigan
Motorcycle: 1986 GL1200I

Re: 1979 gl1000 problems all hell broke lose

Postby mrtwowheel » Sat Nov 14, 2015 11:34 am

Strange combinations going on. Any wiring history to go with this bike, splices? Fairing or not? Maybe pull the fuses that are not required for starting and running to see if the bike runs better, then add one fuse at a time to see which circuits may cause a problem. That may give you a place to start. Any unfused circuits? Any direct wiring to the battery?


User avatar
Posts: 291
Joined: Sun Mar 22, 2015 11:39 am
Location: Houston, Texas
Motorcycle: 1977 GL 1000
1982 GL 1100 Interstate (Sold)

Re: 1979 gl1000 problems all hell broke lose

Postby maintainer » Sun Nov 15, 2015 8:17 pm

dennislp wrote:check your grounds they can do strange things

+1 especially the main ground ring connector for corrosion where it connects to the upper engine mount. If corroded it will cause some freakish electical issues.
1982 GL 1100 Interstate SOLD
1977 GL 1000 Standard (naked can be good, who knew?)

User avatar
Fred Camper
Posts: 1140
Joined: Sun Aug 16, 2009 9:15 pm
Location: Metro Detroit, MI
Motorcycle: 1977 GL1000, 1976 LTD GL1000

Re: 1979 gl1000 problems all hell broke lose

Postby Fred Camper » Sun Nov 15, 2015 10:28 pm

No RLU on the 1979, so a ground issue seems most probable.

Return to “GL1000 Information & Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest