79 GL1000 elec problems


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
  • Sponsored Links
Old Guard
Posts: 22
Joined: Sat Mar 12, 2016 8:38 pm
Location: Lincoln, Il, USA
Motorcycle: 1979 GL 1000, 1982 GL1100, !983 GL1100

79 GL1000 elec problems

Postby Old Guard » Sat Aug 20, 2016 12:41 pm



My 79 wing has been running fine until last week.Tried to start it, all it would do is dim the neutral light.have turn signals and taillight, but no headlight. Checked all fuses. solenoid,and starter. all okay. have cont thru start switch. ignition switch? have run out of ideas.



User avatar
Maz
Posts: 234
Joined: Tue May 19, 2015 4:43 am
Location: Kent, UK
Motorcycle: 1975 GL1000K1
1976 CB500T
1979 CB750L
1990 Yamaha FJ1200

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby Maz » Sat Aug 20, 2016 2:34 pm

Discharged or damaged cell in battery? Cracked dog-bone fuse? Solenoid faulty ? Starter damaged or needs stripping/cleaning? Those are the first 4 that spring to mind.
Maz
Nostalgia is not what it used to be!

SnoBrdr
Posts: 326
Joined: Fri Mar 07, 2014 9:01 am
Location: Providence, Rhode Island
Motorcycle: 1978 GL 1000

129K Original Owner

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby SnoBrdr » Sat Aug 20, 2016 4:11 pm

Maz wrote:Discharged or damaged cell in battery? Cracked dog-bone fuse? Solenoid faulty ? Starter damaged or needs stripping/cleaning? Those are the first 4 that spring to mind.
Maz


Bad ground as well.

Old Guard
Posts: 22
Joined: Sat Mar 12, 2016 8:38 pm
Location: Lincoln, Il, USA
Motorcycle: 1979 GL 1000, 1982 GL1100, !983 GL1100

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby Old Guard » Sun Aug 21, 2016 10:36 am

Checked starter, solenoid,fuses, all okay.

User avatar
Maz
Posts: 234
Joined: Tue May 19, 2015 4:43 am
Location: Kent, UK
Motorcycle: 1975 GL1000K1
1976 CB500T
1979 CB750L
1990 Yamaha FJ1200

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby Maz » Mon Aug 22, 2016 2:02 am

Old Guard wrote:Checked starter, solenoid,fuses, all okay.


Check the other items on the list now, especially the ground connections, as mentioned by SnoBrdr.

Maz
Nostalgia is not what it used to be!

Old Guard
Posts: 22
Joined: Sat Mar 12, 2016 8:38 pm
Location: Lincoln, Il, USA
Motorcycle: 1979 GL 1000, 1982 GL1100, !983 GL1100

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby Old Guard » Tue Aug 23, 2016 4:33 pm

Checked everything suggested,all appear good. maybe c4.

Old Guard
Posts: 22
Joined: Sat Mar 12, 2016 8:38 pm
Location: Lincoln, Il, USA
Motorcycle: 1979 GL 1000, 1982 GL1100, !983 GL1100

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby Old Guard » Tue Aug 30, 2016 6:30 pm

Found a bad connection in wiring harness, running fine now. Thank you all for your input,it has been helpful and very much appreciated.

Old Guard
Posts: 22
Joined: Sat Mar 12, 2016 8:38 pm
Location: Lincoln, Il, USA
Motorcycle: 1979 GL 1000, 1982 GL1100, !983 GL1100

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby Old Guard » Sat Sep 24, 2016 4:42 pm

First off, thanks to all for the help. Back on the road again. I have a new question that has nothing to do with motorcycle problems. A few months ago I saw a video about a trike add on that showed the bike leaning. This was not a front conversion, but rear outriggers that leaned. I have spent hours searching, but have not been able to find the video or any related info. If anyone knows where I can find this info I would really appreciate it. Thanks in advance.

User avatar
dingdong
Posts: 2863
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:35 am
Location: Oklahoma City
Motorcycle: 1976 gl1000
1993 gl1500
2004 NRX1800 Rune

Re: 79 GL1000 elec problems

Postby dingdong » Sun Sep 25, 2016 7:19 am

They are called Ghost Wheels.



Tom

A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.


Return to “GL1000 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: MSNbot Media [Bot] and 1 guest