trurn signals not flashing


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
User avatar
johngagen
Posts: 19
Joined: Fri Apr 29, 2011 11:01 am
Location: stoughton,wi
Motorcycle: 1982 goldwing interstate

trurn signals not flashing

Postby johngagen » Wed May 16, 2012 4:41 pm



Tomorrow I'm going to begin my search for the problem. My turn signals always worked fine then all of a sudden I noticed they were staying lit and not self canceling. I don't remember them ever beeping over 40 mph but maybe they did.

If I manually toggle the switch I can simulate them blinking for riding but thats not a good solution obviously.

headlights fine as well as tail light brake light etc... all four turn signals light up, so I'm thinking I should find the flaher unit and test it with a multimeter does that sound like the right place to start ? Checked fuses under tank they look fine.

my bike is an 82 gl1100 I with hondaline fairing.



User avatar
bcassel
Posts: 90
Joined: Sat Sep 25, 2010 10:57 pm
Location: Woodland, CA
Motorcycle: 1982 GL1100 Interstate. Originally Candywine color, now Chrysler Cool Vanilla.

Re: trurn signals not flashing

Postby bcassel » Wed May 16, 2012 8:09 pm

1. Are you SURE both the front and rear are lighting up AND the indicator lamp. Without the proper amperage draw on the flasher, the flasher will not flash and they will stay lit.
2. Check the flasher itself if the lamps are ok
3. The speedometer has a lot to do with the self cancelling system, make sure the wiring to the speedo is all properly connected.

User avatar
johngagen
Posts: 19
Joined: Fri Apr 29, 2011 11:01 am
Location: stoughton,wi
Motorcycle: 1982 goldwing interstate

Re: trurn signals not flashing

Postby johngagen » Sat Jun 01, 2013 5:26 am

Found my problem when i went to mount new tires this spring. I had two wires in turn signal housing up against each other.
seperated them and rewrapped them and bang i'm back to selfcancelling signals again.

User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 17045
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: trurn signals not flashing

Postby WingAdmin » Sat Jun 01, 2013 10:17 am

johngagen wrote:Found my problem when i went to mount new tires this spring. I had two wires in turn signal housing up against each other.
seperated them and rewrapped them and bang i'm back to selfcancelling signals again.


Wow, a year later! Thanks for letting us know the results!




Return to “GL1100 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest