problem starting after warmed up


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
Post Reply
bluegw
Posts: 1
Joined: Thu Apr 17, 2014 2:31 pm
Location: Spring Hill
Motorcycle: 1983 GL1100I Interstate

problem starting after warmed up

Post by bluegw » Wed May 21, 2014 10:13 pm



Hello everyone I have an 83 gl1100 starts easy when cold but after riding it for a while if I shut it off and let it sit a few min. it always restarts but it turns over to many times before it starts. any one know why and how to fix it I would be very grateful thank you all



User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 18114
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: problem starting after warmed up

Post by WingAdmin » Thu May 22, 2014 9:18 am

It's usually the pulse generators or the coils that cause this. They start underperforming when hot, so you aren't getting enough of a spark.

User avatar
82aspen
Posts: 123
Joined: Sun Apr 29, 2012 8:23 pm
Location: canuck eh!
Motorcycle: 82 aspencade

Re: problem starting after warmed up

Post by 82aspen » Fri May 30, 2014 10:35 pm

my prob is similar, though a quick restart is instant, so dunno if pg's is my prob on longer shutdowns,

i'd assume that if the pg's or coils were the issue, they would also be hot and act up on quick restarts

pretty sure my stuff is original at 37k miles, so i'll see if there's a diff when i change and upgrade, prob including the dodge neon coil conversion

Post Reply