Help have i got it right so far????


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
User avatar
ram11397
Posts: 333
Joined: Thu May 12, 2011 9:58 pm
Location: Westerly, Rhode Island
Motorcycle: 1982 GL1100A Aspencade

Help have i got it right so far????

Postby ram11397 » Wed Apr 01, 2015 1:55 pm



Hi,
ok trying to install new starter solenoid its different from one on there i think someone jerry rigged last one. Ok can i assume that the letter B stands for Battery and the M motor??? basically what goes where? and i read somewhere red goes front right yellow/red goes right back which way is front???? When it comes to electrical i am as dumb as a brick!!!! Please help
Attachments


Rick
1982 GL 1100 Aspencade

User avatar
virgilmobile
Posts: 7649
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: Help have i got it right so far????

Postby virgilmobile » Wed Apr 01, 2015 2:13 pm

You have 4 wires to connect,right?
2 of them are big Red wires .Use your volt meter or test probe.2 of the 4 lugs should have volts on them.Connect the red ones there.It doesn't matter which way.There bonded together.The smaller 2 wires connect to the 2 left over.Same way.Either direction.They make it click.

User avatar
ram11397
Posts: 333
Joined: Thu May 12, 2011 9:58 pm
Location: Westerly, Rhode Island
Motorcycle: 1982 GL1100A Aspencade

Re: Help have i got it right so far????

Postby ram11397 » Wed Apr 01, 2015 2:15 pm

Great thanks back to the shed and i will find out let you know

Rick
Rick
1982 GL 1100 Aspencade

User avatar
ram11397
Posts: 333
Joined: Thu May 12, 2011 9:58 pm
Location: Westerly, Rhode Island
Motorcycle: 1982 GL1100A Aspencade

Re: Help have i got it right so far????

Postby ram11397 » Wed Apr 01, 2015 5:05 pm

Ok
Its got me beat,
i found the red wires go on the 2 lugs next to the fuse,( i did notice with the key on light cluster neutral,high bean etc is on even with just the one solid red wire) so hooked up the other red/white next to it and the other 2 wires on the bottom lugs press starter button nothing! with the old one got clicking noise. Also i notice that i am getting loud click from the turn signal housing unit turn signals high beam etc when i turn power on i think because i have saddlebags off and rear signals disconnected or its something else lol. Bike as been great for last 5 yrs no problems.
This winter developed carb leak fixed that turned out to be loose hose bike would start until about a week ago now just clicking i did sit on it and rock it in gear and it turned over since then won't even do that after rocking it.
also this is my meter which is like Greek to me lol AS I SAID WHEN IT COMES TO ELECTRICAL I AM DUMB AS A BRICK.


Rick
Rick
1982 GL 1100 Aspencade

User avatar
littlebeaver
Posts: 4420
Joined: Mon Sep 21, 2009 6:11 pm
Location: Kansas City, Kansas
Motorcycle: 1981 gl 1100 I , 79 Yamaha XS11
Special, 82 Kawa 750 CSR, 82 Kawa 750 LTD, 03 Kawa Nomad 1500, 99 Kawa Voyager 1200

Re: Help have i got it right so far????

Postby littlebeaver » Wed Apr 01, 2015 10:56 pm

You are not dumb, just haven't used these tools before is all.. Once you know how it makes more sense, I pretend to be a dumb bell when it comes to electrical stuff but actually I am brite as any light :shock: :shock: When I'm not blowin my ass up... :lol: ...Well, I did have to ask for electrical help that even Admin. had a tough time with on his bike (over charging) 15 volts :shock: ,,Virgil and him helped me out....I kept my notes for when I put in my Solenoid and connected the wires....Perhaps this will help the next guy...

User avatar
ram11397
Posts: 333
Joined: Thu May 12, 2011 9:58 pm
Location: Westerly, Rhode Island
Motorcycle: 1982 GL1100A Aspencade

Re: Help have i got it right so far????

Postby ram11397 » Thu Apr 02, 2015 8:05 am

thanks that make's it so simple appreciate it.
Rick
1982 GL 1100 Aspencade

User avatar
littlebeaver
Posts: 4420
Joined: Mon Sep 21, 2009 6:11 pm
Location: Kansas City, Kansas
Motorcycle: 1981 gl 1100 I , 79 Yamaha XS11
Special, 82 Kawa 750 CSR, 82 Kawa 750 LTD, 03 Kawa Nomad 1500, 99 Kawa Voyager 1200

Re: Help have i got it right so far????

Postby littlebeaver » Fri Apr 03, 2015 12:56 pm

I'm not a expert on Nuffin.... I try though to help though... :lol: :shock:

User avatar
ram11397
Posts: 333
Joined: Thu May 12, 2011 9:58 pm
Location: Westerly, Rhode Island
Motorcycle: 1982 GL1100A Aspencade

Re: Help have i got it right so far???? UPDATE

Postby ram11397 » Fri Apr 03, 2015 7:06 pm

I think its my starter that's shot. I used my truck's battery to test starter..positive to starter stud, negative to bike frame/engine..touch just for a second to see if starter spins..left bike in neutral!! key off stop run off too. If it spins Well it DIDN'T spin.


Rick
1982 GL 1100 Aspencade


Return to “GL1100 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: PhotoDoctor and 4 guests