GL1100 - Interstate right side running light not working – is not bulb.


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
PhotoDoctor
Posts: 13
Joined: Mon Apr 06, 2015 7:31 pm
Location: Tampa, FL
Motorcycle: 1982 GL1100 Standard and several GL650s , few GL500s

GL1100 - Interstate right side running light not working – is not bulb.

Postby PhotoDoctor » Fri Nov 27, 2015 9:34 am



My right side running light is not working in the Honda Line fairing but blinker works fine.

I swapped bulbs and it’s not the bulb. I was at a friend’s house when I noticed it so did not have my volt meter but I am assuming that no power is getting to the running light and physically the wiring harness looks good inside the fairing.

Now I just looked at the wiring diagram and it appears that both the blinker and running light go through the left handle bar switch and I believe that when the blinker switch is engaged the power is cut from the running light and only intermittent blinking power is delivered to the two element bulb.

For those in the Know does it sound like I’m on the right track and very likely the problem is in the blinker switch. (An easy cure might be just to jump a hot wire that’s already in the fairing to the running light wire but then the running light would also be on while the blinker is engaged)



User avatar
newday777
Posts: 507
Joined: Tue Jan 11, 2011 5:21 pm
Location: Milford NH and Oceanside, CA (N San Diego)
Motorcycle: 2008 Cabernet Red. Level 4

1983 GL1100A Wineberry to sell 36,000 miles

1999A Restored and sold at 19,000 miles

1999SE Totaled by cager at 105,000 miles

Re: GL1100 - Interstate right side running light not working – is not bulb.

Postby newday777 » Fri Nov 27, 2015 2:32 pm

Most likely you have a dirty directional switch. Spray im electrical contact cleaner and work the switch.

PhotoDoctor
Posts: 13
Joined: Mon Apr 06, 2015 7:31 pm
Location: Tampa, FL
Motorcycle: 1982 GL1100 Standard and several GL650s , few GL500s

Re: GL1100 - Interstate right side running light not working – is not bulb.

Postby PhotoDoctor » Sun Nov 29, 2015 4:18 pm

Cleaner did not work so I ran an additional wire from the left side of fairing to the right side running light. This will take care of it for now ...... further inspection will take place the next time the fairing is off the bike.

Thanks


Return to “GL1100 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: Yandex [Bot] and 3 guests