charging or starter problem?


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
DragonRider
Posts: 136
Joined: Thu May 19, 2011 11:11 am
Location: Ocala, FL
Motorcycle: 1982 and 1983 GL1100 Aspencades

charging or starter problem?

Postby DragonRider » Thu May 19, 2011 1:56 pm



I own a 1982 and a 1983 GL1100 Aspencade, reciently both bikes have begun having an intermittent problem charging the battery. Sometimes the bike starts other time it requires a jump (after the jumpstart bike starts fine for a few start ups).
I have hooked up a battery voltmeter so I can guage amount of charge in the battery, and all shows good while riding, then I shut off bike to fuel or get supplies or to rest up and when I go to start it acts like the battery is dead (turns starter very slowly).
I have had a new starter and a new stator installed in the '83 and both bikes have same problem and both bikes have battery's less than 6 months old ('82 has a gel battery, '83 has a standard battery).
I have cleaned and tightened all battery connections yet problem presists.

I have been thinking the rectifyer may be bad but the '82 had a new one installed about a year ago.

ANY IDEAS?

DragonRider

Posts: 1
Joined: Thu May 19, 2011 12:11 pm
Location: Ocala, FL
Motorcycle: 1982 and 1983 GL1100 Aspencades
Private message



User avatar
flash2002
Posts: 178
Joined: Mon Aug 30, 2010 6:38 pm
Location: Montreal, Canada
Motorcycle: gold wing 1800
2003

Re: charging or starter problem?

Postby flash2002 » Thu May 19, 2011 6:09 pm

Make sure the connections at both ends of the battery cables are clean and tight, on the frame and the motor. It might look like it's charging but when there is a demand the voltage drops, not enough amps, put your volt meter on when you start and see how low the voltage goes.


Return to “GL1100 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: mytown and 4 guests