electric problem on 82


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
jaetwa
Posts: 14
Joined: Sat Apr 09, 2011 5:27 am
Location: Canada
Motorcycle: 1982 goldwing GL1100

electric problem on 82

Postby jaetwa » Tue Jun 07, 2011 4:49 am



Greetings. After sorting out all issues with engine and carbs finally I can focus on other issues.
Right now I have problem with electric system. Since I installed fake tank, my fuel gauge and neutral light stop working.
Also after test drive around the block my starter refuse to work! Only when I push starter button – my “neutral” light comes on!?
Any idea? BTW after I wiggle all connectors, starter is working again.
It looks like ground issues – who can help and provide wiring diagram?



User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 17050
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: electric problem on 82

Postby WingAdmin » Tue Jun 07, 2011 9:31 am

I agree, it does sound like a grounding issue. You can find schematics if you click "Manuals" at the top of the page.

riddinglowcr
Posts: 38
Joined: Tue Oct 05, 2010 3:10 pm
Location: Costa Rica
Motorcycle: 1982 GL1100A Aspencade

Re: electric problem on 82

Postby riddinglowcr » Tue Jun 07, 2011 2:47 pm

Might want to check the wires and clean all the ones you can... i personally took apart the ones to my fuse box and sanded them to make sure i had a good connection and did the same thing for the ones available to me. This was because my bike was parked for a while, but most deff yes clean all the connectors you can. And check the grounds.


Return to “GL1100 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: Johnyy Smoke, Yahoo Slurp [Bot] and 2 guests