82 1100 I turn signals not working


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
User avatar
lbman
Posts: 97
Joined: Wed Mar 30, 2011 2:04 pm
Location: Bellingham, Washington
Motorcycle: 1982 1100 I
ex bikes
82XJ Yamaha
76 R90/7 BMW
72Harley sportster.pos
90 FLHTC Harley
86 FXRT Harley
74 Glide Harley
72 750 Yamaha
too many more to list.

82 1100 I turn signals not working

Postby lbman » Thu Jun 09, 2011 5:05 pm



well now... this morning I noticed for the 1st time left and right indicator lights both came on Dimly when I hit brake.. did this all the way to work.
I tried turn signals and they blink but very slow.
flasher unit bad? or do I have a short somewhere?
Dang it everything was going so good too..
LB



User avatar
virgilmobile
Posts: 7649
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: 82 1100 I turn signals not working

Postby virgilmobile » Thu Jun 09, 2011 6:43 pm

The only thing I can think of to 'quick check' is to remove the brake lamp.Look at the filaments.I have seen a park filament break off one side and drop onto the brake filament,so when you step on the brake,some electric is feed back into the park lighting system.Here's a home made pix to see what to look for.
Attachments

User avatar
lbman
Posts: 97
Joined: Wed Mar 30, 2011 2:04 pm
Location: Bellingham, Washington
Motorcycle: 1982 1100 I
ex bikes
82XJ Yamaha
76 R90/7 BMW
72Harley sportster.pos
90 FLHTC Harley
86 FXRT Harley
74 Glide Harley
72 750 Yamaha
too many more to list.

Re: 82 1100 I turn signals not working

Postby lbman » Thu Jun 09, 2011 8:10 pm

ok , I will check out bulbs 1st..
I was just curious if a bad flasher unit would cause problem..
thanks
LB

User avatar
virgilmobile
Posts: 7649
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: 82 1100 I turn signals not working

Postby virgilmobile » Fri Jun 10, 2011 8:32 am

Not really,usually a bad flasher will just quit off or on.Remember the brake light has 2 bulbs and all of them require a good ground.Break a ground wire and brake volts will feed back through the park light circuit.
It's easy to check grounding..Get your volt meter,attach the minus wire to the battery post minus(NOT the frame),with it acting up,probe each wire.With the park lights on and then brake light on ,the 2 wires must have 12 volts and one must be 0 volts

User avatar
lbman
Posts: 97
Joined: Wed Mar 30, 2011 2:04 pm
Location: Bellingham, Washington
Motorcycle: 1982 1100 I
ex bikes
82XJ Yamaha
76 R90/7 BMW
72Harley sportster.pos
90 FLHTC Harley
86 FXRT Harley
74 Glide Harley
72 750 Yamaha
too many more to list.

Re: 82 1100 I turn signals not working

Postby lbman » Fri Jun 10, 2011 8:06 pm

thanks for info.. I I checked bulbs this morning...must be a bad ground. I will pull seat in the morning and go after it with my multi meter...
LB




Return to “GL1100 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: Brandwatch [Bot] and 2 guests