Engine Quit 85 1200 Interstate

Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
Posts: 1
Joined: Tue Dec 15, 2009 6:58 pm
Location: Honolulu, HI
Motorcycle: 1985 GL1200 Interstate

Engine Quit 85 1200 Interstate

Postby melhawaii » Wed Feb 24, 2010 3:43 pm

I need some help on narrowing the problem area I need to check. On my last two rides, the engine on my 85 Interstate quit. Both times. it quit when I tried to accelerate from a standing stop. The rides started out normally, with the bike firing up nicely in the morning.

On the first incident yesterday, I had been riding for for about 15 min. then hit stop-and-go traffic on the freeway. It quit when I tried to "go" from a "stop". Then this morning, I had been commuting through town traffic for about 20 min., came to a stop light, then it quit when I tried to accelerate. Both times it seemed like there was no electrical power (the LED battery gauge did not light up, no warning lights on, when the key was switched to on).

However, after sitting for a few minutes, I turned the ignition key, all the lights came on, and it started up okay.

I would greatly appreciate any help in where I should look to fix this problem.

User avatar
Posts: 888
Joined: Thu Oct 23, 2008 5:54 am
Location: 42.23/83.33/636
Motorcycle: '84 aspencade,'93se
'79 750f.'85450sc
'06 st1300a

Re: Engine Quit 85 1200 Interstate

Postby detdrbuzzard » Wed Feb 24, 2010 8:08 pm

have you checked the fuse on the solinoid? follow the positive cabel from the battery to it, age has probally corroded it
'99 ST1100, '93 se
'75 cb750k, '79 cb 750f, '79 cb750 superK
cb 450sc, sunL70
'06 st1300a
.... william

User avatar
Site Admin
Posts: 16926
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: Engine Quit 85 1200 Interstate

Postby WingAdmin » Wed Feb 24, 2010 8:27 pm

Yup, that's the first thing that came to mind as well. The main fuse, or "dogbone" fuse. It can look fine, but have a hairline crack that causes it to fail intermittently. Pull it out and replace it with a blade fuse holder, and that will at least rule that out as the cause.

Posts: 8
Joined: Sat Aug 15, 2009 10:47 am
Location: Calgary, Alberta
Motorcycle: 1985 GL1200 Interstate

Re: Engine Quit 85 1200 Interstate

Postby roc_spence » Sun May 02, 2010 7:52 am

Check the stator white connector ( hard wire in a new one ) and replace the pulse generators. Worked for mine now no problems

Return to “GL1200 Information & Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests