Something is draining my batt


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
jamesdm04
Posts: 1
Joined: Wed May 05, 2010 12:28 am
Location: lumber Bridge NC
Motorcycle: 1984 Honda gl 1200 a

Something is draining my batt

Postby jamesdm04 » Wed May 05, 2010 12:40 am



I have a new battery and an altenator installed on my 1984 gl1200a. If it sits for 2 days with out riding , the battery is dead. Any help would be greatly appreciated.



Oldsmores
Posts: 64
Joined: Mon Dec 21, 2009 11:09 am
Location: Walworth, NY
Motorcycle: 1984 GL1200A Aspencade, 1984 Magna VF700C (now my son's)

Re: Something is draining my batt

Postby Oldsmores » Wed May 05, 2010 6:43 am

First thing I'd check is whether the battery is bad - even though it's new you might have gotten a defective one. After that you've got to start looking for a short to ground somewhere. That could be tough to track down. Start with the positive battery cable and check every wire you can get to. Look for anything that looks burnt or melted or insulation that's missing or worn.

Schmegmaroony
Posts: 1
Joined: Wed Jul 29, 2009 4:17 pm
Location: Neenah WI
Motorcycle: 1985 GS1200

Re: Something is draining my batt

Postby Schmegmaroony » Wed May 05, 2010 9:11 am

I Had the same problem and it was a bad wire to the wiring harness. Quick and inexpensive fix. I was worried because I thought it was the alternator which is big money to fix.


Return to “GL1200 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests