1985 1200gl aspencade starting problems


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
giljet_1
Posts: 5
Joined: Sun Nov 23, 2014 2:41 pm
Location: San Antonio, Texas
Motorcycle: 1985 goldwing aspencade 1200gl

1985 1200gl aspencade starting problems

Postby giljet_1 » Tue Dec 15, 2015 8:19 pm



hello every one hope you'll have a good time this time of the year, I need help on my bike is 1985 gold wing aspencade that I rescued from state sale about 8 months rebuilt the carbs and run good idle is decent about 1000rpms I still need new tires, my problem is when she runs good for about 5-10 minutes then she dies I cheked for spark and only the forward cylinders have spark ,let it cool off for about 20 min she will run good again so this my problem i'm welcome for suggestion happy holidays



User avatar
wingman12
Posts: 610
Joined: Fri Aug 22, 2014 5:01 pm
Location: Land of Lincoln
Motorcycle: 1999 gl1500 se

Re: 1985 1200gl aspencade starting problems

Postby wingman12 » Tue Dec 15, 2015 8:32 pm

Good evening Giljet, am I to take it that after you let it set for 20 min you have spark in all four cylinders?? then when hot only 2 cylinders??
I would check your fuel tank for obstruction in flow of fuel, change the fuel filter, test the fuel pump to see if fuel getting to carbs. I does sound to me like the bike is starving for gas. :D :D

User avatar
twocams
Posts: 554
Joined: Tue Sep 29, 2015 11:25 am
Location: Grants Pass, Oregon
Motorcycle: 1985 GL1200 Aspencade, 2003 K1200GT BMW, 1969 R69S BMW
Sold : 84 V65 Magna, 82 Moto Guzzi, XS 1100 Yamaha,84 Wing Int., 80 650 Special, Only new bike 82 XV750 Virago (Guam),Honda 250,84 R100RT BMW,87 K100 LT BMW,93 K1100 LT BMW, 91 535 Virago, Honda 50

Re: 1985 1200gl aspencade starting problems

Postby twocams » Tue Dec 15, 2015 11:50 pm

Im having kinda the same problem on My 85 Aspy. But losing all 4 cylinders. Checked the Pulse Generator on mine. Failed the test in my book. So ordered a new one. Not saying thats your problem just saying you might check there. I may have other problems too but its a place to start.

Twocams

User avatar
HALBUDD
Posts: 846
Joined: Sat Aug 14, 2010 9:14 pm
Location: New Albany In
Motorcycle: 1984 gl1200a&1985GL1200A & 1996 gl 1500 aspy. us army 74-77

Re: 1985 1200gl aspencade starting problems

Postby HALBUDD » Fri Dec 18, 2015 10:39 pm

The coil packs my also be a place to check as they get hot the can fail when you let them cool down they start working again. If you can get to them look and see if they have any cracks in them. There are two of them under the false tank one set controls 2 cyc. the other controls the other two cyc. Good luck----------------------------------------Hal
A woman that can use tools is worth her weight in gold !!

User avatar
deanbw
Posts: 278
Joined: Sun Nov 30, 2014 2:30 am
Location: puyallup,wa.
Motorcycle: 1986 gl1200a aspencade . Honda xl600r, '68 z50, '82z50, '80cx500c, '00 klr250

Re: 1985 1200gl aspencade starting problems

Postby deanbw » Sat Dec 19, 2015 1:40 am

sounds like coils, coil connection, sounds electrical for sure, and beacause it's the same coil for the cylinders your loosing, I would check all components on that coil. If it were all cyl's then you open a deeper hole, pick ups (pulsors), stator, ign switch, kill switch.......




Return to “GL1200 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: Zum [Bot] and 1 guest