"Ticking" noise when de accelerating


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
User avatar
j.maclean
Posts: 40
Joined: Tue May 18, 2010 4:08 pm
Location: Sydney
Motorcycle: 1984 GL1200 Aspencade

"Ticking" noise when de accelerating

Postby j.maclean » Wed Aug 04, 2010 9:56 am



Hey everyone! I have a 84 Aspencade GL1200, the bike works fine but when I am doing highway speed and I let off the throttle at times I get a ticking sound that will kind of fade in get noisy and then stop either on its own or when I give it throttle. Power does not seem to be effected when this occurs. I thought I would throw this out there and see if you all have any suggestions. Thanks!!



User avatar
detdrbuzzard
Posts: 921
Joined: Thu Oct 23, 2008 5:54 am
Location: 42.23/83.33/636
Motorcycle: '84 aspencade,'93se
'75750.'79750/9k
'79 750f.'85450sc
'06 st1300a

Re: "Ticking" noise when de accelerating

Postby detdrbuzzard » Thu Aug 05, 2010 5:28 am

you may have a lifter loosing pressure momentarily
'99 ST1100, '93 se
'75 cb750k, '79 cb 750f, '79 cb750 superK
cb 450sc, sunL70
'06 st1300a
.... william

User avatar
j.maclean
Posts: 40
Joined: Tue May 18, 2010 4:08 pm
Location: Sydney
Motorcycle: 1984 GL1200 Aspencade

Re: "Ticking" noise when de accelerating

Postby j.maclean » Thu Aug 05, 2010 1:14 pm

It was suggested by someone I know that I could also be a cam chain tensioner getting bad. Does that sound like a possibility??

User avatar
detdrbuzzard
Posts: 921
Joined: Thu Oct 23, 2008 5:54 am
Location: 42.23/83.33/636
Motorcycle: '84 aspencade,'93se
'75750.'79750/9k
'79 750f.'85450sc
'06 st1300a

Re: "Ticking" noise when de accelerating

Postby detdrbuzzard » Fri Aug 06, 2010 9:08 am

1200 wings don't have a cam chain the cams are belt driven
'99 ST1100, '93 se
'75 cb750k, '79 cb 750f, '79 cb750 superK
cb 450sc, sunL70
'06 st1300a
.... william

User avatar
j.maclean
Posts: 40
Joined: Tue May 18, 2010 4:08 pm
Location: Sydney
Motorcycle: 1984 GL1200 Aspencade

Re: "Ticking" noise when de accelerating

Postby j.maclean » Fri Aug 06, 2010 3:27 pm

Well that eliminates that possibility :-) I may try sea foam and change the oil, see where that takes me.

User avatar
RoadRogue
Posts: 1919
Joined: Sun Jun 06, 2010 10:51 pm
Location: Castlegar BC, Canada
Motorcycle: 1997 1500SE

Re: "Ticking" noise when de accelerating

Postby RoadRogue » Tue Aug 10, 2010 12:55 am

I had a tick that drove me nuts trying to find,turned out to be the tack cable needed a cleaning and relubing.no more ticking. Just a thought


Ride safe, Todd
Over night campers welcome


Return to “GL1200 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests