84 asp sparks but wont run

Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
Posts: 1
Joined: Sat May 28, 2011 4:40 pm
Location: auberry ca
Motorcycle: 1984 1200 aspencade
1991 gl1100
250R atc

84 asp sparks but wont run

Postby mlp34o » Fri Jun 03, 2011 12:15 pm

i changed the alt. in my aspincade. it ran good before i started, now it backfires and will not start.
i checked the timing on the flywheel and up marks, they are ok.
what did i do?

User avatar
Posts: 301
Joined: Wed May 11, 2011 12:19 pm
Location: Canada
Motorcycle: 1982 Kawazaki KZ 1100 1983 Yamaha Venture Royal (sold and miss it) 2006 Goldwing GL1800 1992 Yamaha Virago

Re: 84 asp sparks but wont run

Postby Pam » Wed Jul 13, 2011 12:42 am

How did you make out on this issue? If your in time and have fuel it should go. Is your battery up to snuff. Are you getting fuel? is it firing? Kill switch?


User avatar
Posts: 383
Joined: Thu Sep 10, 2009 11:10 am
Location: Napa, CA
Motorcycle: 1996 GL1500SE 86k
1986 GL1200A (SOLD) 81K
1985 GL1200A (SOLD) 85K
1986 BMW K75c 24K

Re: 84 asp sparks but wont run

Postby Mooseman » Wed Jul 13, 2011 12:43 pm

Make sure you have the plug wires to the correct plug. Has been a problem in the past when pulling the engine out. Easy to mix up #2 and #4. That will cause no run and some good pops (backfireing)
Enjoy the ride. They are all good, just some better than others.

Return to “GL1200 Information & Questions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest