Cyl 2-4 not firing


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
Post Reply
bubba-t-
Posts: 16
Joined: Sat Mar 19, 2011 9:45 am
Location: Justin
Motorcycle: 1984 Aspencade GL 1200a

Cyl 2-4 not firing

Post by bubba-t- » Wed Jun 08, 2011 6:44 pm



The plugs are wet changed them out with the other side that is working, they come out wet. Checked the spark seems to be the same on all plugs and wires. When I start runs rough have taken the wires completely off 2-4 no change in the motor. Any thoughts would be appreciated.



User avatar
virgilmobile
Posts: 7996
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: Cyl 2-4 not firing

Post by virgilmobile » Wed Jun 08, 2011 7:47 pm

OK this is the plug wiring.If the SIDE (2-4) do not fire but (1-3) do,It's not the ignition or timing.The next most likely cause of wet plugs are:::: stuck floats(flooding the cylinder)stuck slides,or least likely,low compression.
Attachments



bubba-t-
Posts: 16
Joined: Sat Mar 19, 2011 9:45 am
Location: Justin
Motorcycle: 1984 Aspencade GL 1200a

Re: Cyl 2-4 not firing

Post by bubba-t- » Wed Jun 08, 2011 8:00 pm

Thanks for the speedy reply. I'm off to check it out


Just Wanna Ride

bubba-t-
Posts: 16
Joined: Sat Mar 19, 2011 9:45 am
Location: Justin
Motorcycle: 1984 Aspencade GL 1200a

Re: Cyl 2-4 not firing

Post by bubba-t- » Wed Jun 08, 2011 9:47 pm

Just pulled plugs from the working side 1-3 hooked up 2-4 cut the gas at the fuel pump and sprayed either into the air intake. didn't get even a spudder. did recheck spark seemed more yellow than blue, but it was the same on the working cylinders. ANYBODY???

User avatar
Pam
Posts: 327
Joined: Wed May 11, 2011 12:19 pm
Location: Canada
Motorcycle: 1982 Kawazaki KZ 1100 1983 Yamaha Venture Royal (sold and miss it) 2006 Goldwing GL1800 1992 Yamaha Virago

Re: Cyl 2-4 not firing

Post by Pam » Wed Jun 08, 2011 11:03 pm

Try taking all the plugs out and laying them on the head, and cranking it over. Hopefully you have spark on all 4. If no fire on the poor side then it looks like more than a plug issue. I have seen plugs which would not fire under compression, but It looks like you have swapped the plugs side to side. Yellow spark could be an indicatio of a weak coil??

Keep us in the loop

frank

bubba-t-
Posts: 16
Joined: Sat Mar 19, 2011 9:45 am
Location: Justin
Motorcycle: 1984 Aspencade GL 1200a

Re: Cyl 2-4 not firing

Post by bubba-t- » Thu Jun 09, 2011 11:55 am

Started to remove the coils and found the b/w wires hanging loose these apparently provide power to coils from the icm. It had a strait line hooked up to the battery (Southern Engineering at it's finest ) Still have a little backfire as I let off the throttle not bad puttin it back together gonna go test ride see how it does

bubba-t-
Posts: 16
Joined: Sat Mar 19, 2011 9:45 am
Location: Justin
Motorcycle: 1984 Aspencade GL 1200a

Re: Cyl 2-4 not firing

Post by bubba-t- » Sun Jun 12, 2011 12:19 am

No problems that a good carb sync won't fix now.

Thanks to all who responded most times all it takes is bouncing ideas off each other to get the job done. Y'all are a great help to an OLD MAN that hasn't touched a bike in 30 years.



Post Reply