85 Interstate


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
Old Goat
Posts: 1
Joined: Tue Sep 06, 2011 8:33 pm
Location: Waynesville, OH
Motorcycle: 1985 Goldwing 1200 Interstate

85 Interstate

Postby Old Goat » Tue Sep 06, 2011 8:39 pm



My 1985 goldwing interstate 1200 will start and run well for 10-15 minutes before shutting itself off. If I try to start immediately after, bike backfires but won't start. Needs to sit 30 min. before restarting. This bike sat in a garage unridden for 2 years prior to my purchasing it. Runs smooth when it runs! I can work on about any machine but am new to working on motorcycles. Would appreciate any help.



User avatar
HALBUDD
Posts: 844
Joined: Sat Aug 14, 2010 9:14 pm
Location: New Albany In
Motorcycle: 1984 gl1200a&1985GL1200A & 1996 gl 1500 aspy. us army 74-77

Re: 85 Interstate

Postby HALBUDD » Tue Sep 06, 2011 8:52 pm

First welcome old goat if your bike was setting for two years here are a few things you should check. 1 gas tank for rust or varnish 2 fuel filter 3 timing belts 4 oil and all fluids replace them all . You can also try running sea foam in your gas to help clean your carbs These are just a few things I would start with. Oh and belts,belts if you dont know when they were changed then change them. Good luck Hal P.S. also check your tires !
A woman that can use tools is worth her weight in gold !!

TonyF
Posts: 1
Joined: Fri Aug 26, 2011 2:31 pm
Location: Elk river, MN
Motorcycle: 1894 GL1200

Re: 85 Interstate

Postby TonyF » Tue Sep 06, 2011 9:06 pm

You have a bad ignition pulse generator. The Honda service manual will tell you how to test and replace the pulse generators.

User avatar
starfleetengineer
Posts: 329
Joined: Fri Jul 23, 2010 7:02 pm
Location: Elkhart, Indiana
Motorcycle: 1979 Yamaha 650 Special
1978 CB750
1980 Yamaha 650 Special
1983 Honda V65 Magna 1100c
1984 GL1200I Interstate

Re: 85 Interstate

Postby starfleetengineer » Mon Sep 12, 2011 11:08 am

TonyF wrote:You have a bad ignition pulse generator. The Honda service manual will tell you how to test and replace the pulse generators.

I would agree. Sounds like the pulse generator has failed or is failing. It would be like a module on a can. When it gets hot it starts to break down and you lose your timing and or spark.
How many times do I have to tell ya,,, The right tool for the right job!

User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 17045
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: 85 Interstate

Postby WingAdmin » Tue Sep 13, 2011 5:48 pm

You also might want to check that you haven't got a clogged fuel tank cap that is developing a vacuum. If the bike quits, and you open the fuel tank (accompanied by a whoosh of air), and the bike starts right up after that, then that's your problem.




Return to “GL1200 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests