erratic idle and lag from start when warm


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
t205843
Posts: 4
Joined: Thu Jul 16, 2009 2:14 am
Location: Canada

erratic idle and lag from start when warm

Postby t205843 » Sat Oct 01, 2011 6:12 pm



I have the same problem but with CFI 85 Goldwing LTD. Just got the bike and TPS (throttle position sensor) is no longer available from Honda. Not that I'm sure that is the problem. Erratic idle when warm and lag requiring more throttle to get started. OK when cold and on the road above 1/4 throttle. Any suggestions on where to start? Thank you. :?



tazzmann1952
Posts: 6
Joined: Tue Jul 13, 2010 10:03 pm
Location: Canada
Motorcycle: 1991 GL1500 SE

Re: erratic idle and lag from start when warm

Postby tazzmann1952 » Sun Oct 02, 2011 8:43 am

Put some GOOD carb cleaner thru the gas tank,
if no improvement carbs must be gummed up from not running them totally dry on winter put away.
It doses not take much to plug any passages I picked up a 91 1500SE acting the same and ran thru
a few tanks and seen a big improvement .

t205843
Posts: 4
Joined: Thu Jul 16, 2009 2:14 am
Location: Canada

Re: erratic idle and lag from start when warm

Postby t205843 » Sun Oct 02, 2011 3:22 pm

Fuel injected and have already tried cleaner.(twice no change) Thank you.

dan1951
Posts: 106
Joined: Mon Oct 11, 2010 11:06 am
Location: armada mi. 48005
Motorcycle: 1985 gl1200a

Re: erratic idle and lag from start when warm

Postby dan1951 » Mon Oct 03, 2011 11:35 am

I personally have never worked on a F.I. Goldwing but according to the manual there is a five LED diagnostic light panel beneath Your trunk assy. that emits trouble codes if present.

User avatar
tech1
Posts: 181
Joined: Fri Jun 18, 2010 8:21 pm
Location: East Moline IL
Motorcycle: 1986 Goldwing 1200 SE-i Aspencade
2009 audo comfort
GL1800

Re: erratic idle and lag from start when warm

Postby tech1 » Sat Oct 15, 2011 9:43 pm

Have you cleaned the throttle bodies? I think it is reccomended every 8K. I just did on my 86 SEi but had to replace the plugs aftwards it ran pooly must have cracked a plug. it is also is idling down now. also check the air valve. I think it is suppose to be 68 to 100 ohms and have coolant flowing through it.
Good luck Joe

User avatar
tech1
Posts: 181
Joined: Fri Jun 18, 2010 8:21 pm
Location: East Moline IL
Motorcycle: 1986 Goldwing 1200 SE-i Aspencade
2009 audo comfort
GL1800

Re: erratic idle and lag from start when warm

Postby tech1 » Sat Oct 22, 2011 9:39 am

Unfoutunately the high intermittant idle came back. I believe I have a winter project. to diagnoise and repaire the driveability on my 86 SEi.
Tech1

fastf
Posts: 201
Joined: Tue Aug 10, 2010 4:12 am
Location: Barnesville Georgia2
Motorcycle: 2003 honda goldwing

Re: erratic idle and lag from start when warm

Postby fastf » Thu Nov 10, 2011 6:59 pm

Start checking for vacume leaks.Your bike is comming up on 26 years old and these hoses make look good on the outside and be cracked on the inside.A lot of the leaks are where the hoses slide up on stuff and connect to different things.




Return to “GL1200 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests