dead battery ????


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
philvern3
Posts: 8
Joined: Sun Mar 25, 2012 2:14 pm
Location: Fort Scott, Kansas
Motorcycle: 1988 gl1500

dead battery ????

Postby philvern3 » Sun Mar 25, 2012 2:26 pm



I have a 1988 1500, new battery, starts every time when cold, when the bike warms up turn the key off turn it back on acts like a dead battery, it sounds like click,click, click, wait 35 minutes everything cools down, starts right up no problem, whats going on ....help :?:



User avatar
virgilmobile
Posts: 7653
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: dead battery ????

Postby virgilmobile » Sun Mar 25, 2012 4:32 pm

If you hold the start button down,does it go one click or go click ,click,click?
A single click each button push will start the testing at the starter post for volts.
Multiple clicking while holding the start button starts the test for corroded or loose battery connections and grounds.

User avatar
Sempai
Posts: 295
Joined: Wed Mar 10, 2010 12:30 am
Location: Wichita, KS
Motorcycle: '94 GL1500SE
Contact:

Re: dead battery ????

Postby Sempai » Sun Mar 25, 2012 6:21 pm

Single click and the engine cranks slowly, like a dead battery, and only when warmed up....kinda sounds like an issue with the starter solenoid?
Keep the rubber side down.

philvern3
Posts: 8
Joined: Sun Mar 25, 2012 2:14 pm
Location: Fort Scott, Kansas
Motorcycle: 1988 gl1500

Re: dead battery ????

Postby philvern3 » Sun Mar 25, 2012 6:32 pm

thanks for the imfor..it has alot of clicks, but the engine doesn't turn, I was told by a neighbor that even it's a new battery to take it back and have it load checked, cause some new batteries are junk...so thanks everyone for the help, I'll let ya know if it's the battery....

User avatar
robb
Posts: 1040
Joined: Mon Jul 19, 2010 7:46 pm
Location: Lexington, North Carolina
Motorcycle: 1989 Honda GL1500 Aspencade

Re: dead battery ????

Postby robb » Mon Mar 26, 2012 10:16 pm

Could be the start of dead alternator, if not fully charging you are running off battery. It will pull down battery and may need a little time to build up reserve. As battery ages it will take longer and longer.




Return to “GL1500 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests