starting problem


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
serviceman1143
Posts: 2
Joined: Mon Jun 25, 2012 9:23 pm
Location: Knoxville, Tennessee
Motorcycle: 1998 1500 se

starting problem

Postby serviceman1143 » Mon Jun 25, 2012 9:31 pm



my 1500 will not start in gear,already ckd clutch switch,kickstand up ????



User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 17050
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: starting problem

Postby WingAdmin » Mon Jun 25, 2012 10:17 pm

Which clutch switch did you check? There are two.

From the ETM:

Symptom: Starter operates in neutral, but not in gear with clutch lever depressed and side stand switch UP.

Diagnosis: Open circuit or faulty reverse diode assembly, clutch switch, or side stand switch; do test C1.


Test C1 reads:

TEST C1: Clutch Switch Isolation
1. Disconnect C326 (clutch switch connector). With side stand switch Up, check continuity of GRN/WHT circuit to ground.
If yes, go to step 2.
If no, check GRN/WHT circuit, side stand switch, and GRN circuit at C28 for an open.

2. Disconnect C325 (clutch switch connector). Check continuity across clutch switch with clutch lever depressed.
If yes, check GRN/RED circuit for an open. If OK, replace reverse diode assembly.
If no, replace clutch switch.


C28 connector location
C28 connector location

serviceman1143
Posts: 2
Joined: Mon Jun 25, 2012 9:23 pm
Location: Knoxville, Tennessee
Motorcycle: 1998 1500 se

Re: starting problem

Postby serviceman1143 » Tue Jun 26, 2012 12:50 pm

also forgot to mention the cruise light comes on but the second cruise light does not come on and cruise wont work,does this have anything to do with the not starting problem

User avatar
Sempai
Posts: 295
Joined: Wed Mar 10, 2010 12:30 am
Location: Wichita, KS
Motorcycle: '94 GL1500SE
Contact:

Re: starting problem

Postby Sempai » Tue Jun 26, 2012 10:59 pm

serviceman1143 wrote:also forgot to mention the cruise light comes on but the second cruise light does not come on and cruise wont work,does this have anything to do with the not starting problem

Get out on the road, above 35mph, push your clutch lever forward until it bottoms out, hold it there with your fingers. Try activating the cruise control. If it activates, you may want to check out this thread:
viewtopic.php?f=6&t=12019


Keep the rubber side down.


Return to “GL1500 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: MSNbot Media [Bot] and 3 guests