1991 1500I just stopped running


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
n8dogg
Posts: 3
Joined: Thu Feb 05, 2015 8:42 am
Location: champaign Il
Motorcycle: 1991 interstate

1991 1500I just stopped running

Postby n8dogg » Wed Jul 01, 2015 9:23 pm



Riding home yesterday bike just stopped running. pulled to shoulder and checked what I could fuses ok swapped relays no luck, full tank of fuel. Bike turns over but no start. I have checked for spark and no spark at all. No fuel pump when key is turned on but pumps fine when jumpered. Checked kill switch with meter acts like it working. have checked all connections I have found and cant see anything wrong. Checked the power wire to ECM and no power to it. I am out of ideas what else would stop it from running?



User avatar
virgilmobile
Posts: 7663
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: 1991 1500I just stopped running

Postby virgilmobile » Wed Jul 01, 2015 10:23 pm

I'll throw out the idea I have.If relay #6 clicks when the key is turned on you should have power to the kill switch...It should power the ignition module on pin 2..a black/white wire.Check at the ignition mode for battery power with the key on.
Here's a couple of schematics..I hope there accurate.
Attachments

n8dogg
Posts: 3
Joined: Thu Feb 05, 2015 8:42 am
Location: champaign Il
Motorcycle: 1991 interstate

Re: 1991 1500I just stopped running

Postby n8dogg » Fri Jul 03, 2015 9:36 am

Update on Goldwing.......... After a tow home, several colorful words, and removing everything from the bike except the rear tire ( how can they bury the wiring so deep in these things ) I found the problem!!!!! A simple loose screw on the kill switch :x..... Now comes the fun part cleaning everything up and putting it back together. Thanks Virgilmoble for the schematics I will keep them for future reference.

User avatar
virgilmobile
Posts: 7663
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: 1991 1500I just stopped running

Postby virgilmobile » Fri Jul 03, 2015 10:10 am

Good job..I just knew you had a screw loose. :lol:




Return to “GL1500 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: kane67, Yahoo Slurp [Bot] and 3 guests