no running lights till engine warms


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
BlueRavenShoe
Posts: 6
Joined: Tue Jun 11, 2013 6:35 pm
Location: British Columbia, Canada
Motorcycle: 1993 Honda GL 1500 SE

no running lights till engine warms

Postby BlueRavenShoe » Sat Apr 02, 2016 8:37 pm



Bike is a '93 SE that starts (and runs) fine, but until the engine room warms, has no running lights, no brakes or signal lights -- and the emergency flasher only flashes on the right side (headlights do work, so does transmission "green" neutral light). However, after the machine warms up a bit, everything works--except (and this is the weird bit) the left flasher on the emergency. I'm stumped. Is it the ignition switch? All the fuses that I can find all okay. Oh, this bike has one of those headlight modulators which also does not seem to be working until the bike is hot. (I'm thinking there must be a link here but don't want to tear the thing out unless I have to...). Any ideas? Thanks, Rod



User avatar
dingdong
Posts: 2863
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:35 am
Location: Oklahoma City
Motorcycle: 1976 gl1000
1993 gl1500
2004 NRX1800 Rune

Re: no running lights till engine warms

Postby dingdong » Sun Apr 03, 2016 7:53 am

All the symptoms point to a bad ground. Where? That is the question.
Tom

A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed.

BlueRavenShoe
Posts: 6
Joined: Tue Jun 11, 2013 6:35 pm
Location: British Columbia, Canada
Motorcycle: 1993 Honda GL 1500 SE

Re: no running lights till engine warms

Postby BlueRavenShoe » Tue Apr 05, 2016 10:42 am

Turned out to be the battery cable. Sort of embarrassing. Should have been the first thing I checked.

User avatar
OldZX11Rider
Posts: 1129
Joined: Mon Nov 09, 2015 9:25 am
Location: Garfield, Arkansas
Motorcycle: 1994 Honda GL1500 Goldwing SE

Re: no running lights till engine warms

Postby OldZX11Rider » Mon Apr 11, 2016 10:36 am

Which battery cable? When I turn my emergency flashers on, initially only the left one will work. :lol:
Just joking. Mine, I think, is the switch itself. If I hold a little pressure on it, the right side will come on. Almost all my switches are a little "sticky".
Need to take them apart and clean them up. :D
For he is the minister of God to thee for good. But if thou do that which is evil, be afraid; for he beareth not the sword in vain:

BlueRavenShoe
Posts: 6
Joined: Tue Jun 11, 2013 6:35 pm
Location: British Columbia, Canada
Motorcycle: 1993 Honda GL 1500 SE

Re: no running lights till engine warms

Postby BlueRavenShoe » Wed Apr 27, 2016 2:42 pm

Hmm. All worked well--for a time. With the cool weather back, the problem has arisen again--no running lights (no reverse, no gas or heat gauge) but brake and signals work as do headlights. But after the bike is running for 20 minutes, everything comes back on. I guess it's time to bang on those relays switches to see if that's the problem.
R

User avatar
OldZX11Rider
Posts: 1129
Joined: Mon Nov 09, 2015 9:25 am
Location: Garfield, Arkansas
Motorcycle: 1994 Honda GL1500 Goldwing SE

Re: no running lights till engine warms

Postby OldZX11Rider » Wed Apr 27, 2016 3:37 pm

Is this a new meaning, or just the definition of "cold natured"? :roll:
For he is the minister of God to thee for good. But if thou do that which is evil, be afraid; for he beareth not the sword in vain:

User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 17046
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: no running lights till engine warms

Postby WingAdmin » Fri Apr 29, 2016 1:43 pm

Don't just bang on the relays, check the fuses too. A fuse that has a crack will open up when cold, breaking a connection, then close and make the connection when warm.




Return to “GL1500 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: Bluewaterhooker0, Google [Bot], GrapeshotCrawler [Crawler], nayron, thesprinklerguy1960 and 5 guests