temp and fuel guage stopped working


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
4given
Posts: 7
Joined: Fri Jul 17, 2015 6:19 pm
Location: danville/PA/
Motorcycle: 1996 honda goldwing aspencade GL1500

temp and fuel guage stopped working

Postby 4given » Sat Jul 23, 2016 5:26 pm



I haven't posted for a while but I enjoy spending time on this site and it has been very helpful and informative. I read every word of every newsletter and I'm sure that this topic has been discussed, but I'm not savvy enough to find it. I own a '96 GL1500A. A very dependable machine that I have gotten great enjoyment from. The temp and fuel guage quit working at the same time. Along with the overdrive indicator light. Any help from anyone who has experienced anything similar would be greatly appreciated. I'm looking forward to adding helpful advice to others once I learn my way around this amazing machine and gain a little more knowledge of it, which is why I spend so much time on this site. Thanks in advance.

Dan Clark (4given)



User avatar
spiralout
Posts: 1050
Joined: Sun Feb 17, 2013 6:41 pm
Location: Alabama
Motorcycle: 1975 GL1000 (gone)
1980 GL1100I (with '77 1000 engine)
1996 GL1500 SE

Re: temp and fuel guage stopped working

Postby spiralout » Tue Jul 26, 2016 1:58 am

I bet your tail and position lights went, too. Check the #8 fuse and #3 relay

4given
Posts: 7
Joined: Fri Jul 17, 2015 6:19 pm
Location: danville/PA/
Motorcycle: 1996 honda goldwing aspencade GL1500

Re: temp and fuel guage stopped working

Postby 4given » Tue Jul 26, 2016 4:56 am

Thanks for the help spiralout. I will check both and get back to you.

everready
Posts: 8
Joined: Fri Aug 22, 2014 6:59 am
Location: Hot Springs Va.
Motorcycle: 1998 GL1500 ,1978GL10001983 Honda Shadow

Re: temp and fuel guage stopped working

Postby everready » Tue Jul 26, 2016 5:37 pm

My 98 Aspencade did the same thing. This is the third time in 9 months'.Does anyone have an idea what may be causing this? Number 3 relay blows every time.No fuses blow.

User avatar
ct1500
Posts: 813
Joined: Wed Nov 10, 2010 8:09 pm
Location: Glastonbury,CT
Motorcycle: 1988 GL1500
Contact:

Re: temp and fuel guage stopped working

Postby ct1500 » Wed Jul 27, 2016 4:41 am

everready wrote:My 98 Aspencade did the same thing. This is the third time in 9 months'.Does anyone have an idea what may be causing this? Number 3 relay blows every time.No fuses blow.


Have you added electrical accessories and how are they wired in?
This is what I do
Local and need repair help with your 1500, Valkyrie or ST please PM

4given
Posts: 7
Joined: Fri Jul 17, 2015 6:19 pm
Location: danville/PA/
Motorcycle: 1996 honda goldwing aspencade GL1500

Re: temp and fuel guage stopped working

Postby 4given » Wed Jul 27, 2016 8:28 am

Problem fixed. Thanks much spiralout. You saved me valuable time. It was just as you said. #8 fuse(tail, meter,position). Checked and cleaned all fuses and relays while I had the covers off. Everything tested good. Hope I can help you or someone else sometime. I also bought 2 more relays from the Doc. Now I have 4 spares just in case. This site was the best thing I've done since I purchased my Wing.

everready
Posts: 8
Joined: Fri Aug 22, 2014 6:59 am
Location: Hot Springs Va.
Motorcycle: 1998 GL1500 ,1978GL10001983 Honda Shadow

Re: temp and fuel guage stopped working

Postby everready » Thu Jul 28, 2016 5:25 pm

the only thing added is a socket for a volt meter . it"s wired to the acc. terminal atop thefuse box.




Return to “GL1500 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: GrapeshotCrawler [Crawler] and 3 guests