voltmeter


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
User avatar
Engel6264
Posts: 10
Joined: Sun Oct 11, 2015 7:02 am
Location: Waynesville NC
Motorcycle: 2000SE 1500

voltmeter

Postby Engel6264 » Thu Aug 04, 2016 8:21 pm



When hooking up the Meters or lights or anything , ... where does a person hook it too on the fuse box ? ( with Picture if you can please)



User avatar
hugger-4641
Posts: 180
Joined: Wed May 25, 2011 1:07 pm
Location: McKenzie, TN
Motorcycle: 1994 GL1500 Aspencade, 1982 CM 200 Twinstar, 1984 VT500 Ascot

Re: voltmeter

Postby hugger-4641 » Thu Aug 04, 2016 8:55 pm

The screws at the top that says "acc terminal" are a good place. One is (+12v) the other is ground. I believe it is fuse slot #10 that powers this terminal, if it is not #10, it is labeled inside the fuse cover, should be easy to find.

Image

User avatar
Bluewaterhooker0
Posts: 557
Joined: Wed Nov 14, 2012 11:27 pm
Location: Tampa, Fl
Motorcycle: 1997 Goldwing GL 1500 SE

Re: voltmeter

Postby Bluewaterhooker0 » Fri Aug 05, 2016 11:32 pm

If the accessory fuse is #10, and it is a 10A fuse, as indicated, you might want to replace and reduce the size of the fuse to near match your load and wiring. Your load is probably never more than 3-5 amps, and the wiring would probably be in the same range. I'd start with a 3A fuse and see if that doesn't work for you. That would match your USB outlets, if included. The votlmeter amps will be negligible.

User avatar
raven41951
Posts: 128
Joined: Tue Jun 10, 2014 8:36 am
Location: Haverhill, MA
Motorcycle: 2016 GL1800
1994 GL1500SE (sold)
1995 VT1100 C2 Shadow ACE (Gifted)
1975 Kawasaki 500

Re: voltmeter

Postby raven41951 » Sun Aug 07, 2016 12:04 pm

I use a Battery Tender. I ran the cable direct from the battery to the right rear pod using a grommet to seal the hole. Battery Tender has a volt meter that connects to the cable and only operates when you tap a button so it doesn't drain the battery when not in use, although I almost never leave any accessory (iPad vis USB) connected to it (I forgot once).

I would have run a cable extender to the front to one of the pockets, but a PO ( I am third owner) had installed some type of stereo/amp in the pod and the hole was there and the stock cable reached.




Return to “GL1500 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: AhrefsBot [Bot] and 4 guests