speedo/odometer


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
richard37
Posts: 1
Joined: Sun Sep 04, 2011 4:36 pm
Location: Omaha, NE
Motorcycle: 1991 Honda Goldwing 1500

speedo/odometer

Postby richard37 » Sun Sep 04, 2011 4:51 pm



All of a sudden, my speedo & odometer & of course, cruise control quit on my 1991 Goldwing 1500. Where should I start?



User avatar
paulr
Posts: 31
Joined: Mon Jul 11, 2011 11:51 pm
Location: YORKSHIRE..United Kingdom
Motorcycle: 1984 GL1200 INTERSTATE..now gone..
1991 1500GL INTERSTATE
2008 VTX 1800

Re: speedo/odometer

Postby paulr » Tue Sep 06, 2011 12:58 pm

Speedo drive/cable........ :)

mjfathman
Posts: 1
Joined: Fri Jul 17, 2009 2:08 pm
Location: United States

Re: speedo/odometer

Postby mjfathman » Thu Sep 08, 2011 8:45 am

I had the same thing happen, it turned out to be a broken speedometer cable.

GL1500 Dan
Posts: 8
Joined: Thu Jul 21, 2011 3:11 am
Motorcycle: 1995 GL1500 Aspencade

Re: speedo/odometer

Postby GL1500 Dan » Thu Sep 08, 2011 10:01 am

I got same problem. Just my cable was ok but speedo join gone. I fix it with a bit of epoxy and clean towel :D

User avatar
Billh500
Posts: 21
Joined: Tue Aug 17, 2010 12:05 pm
Location: Loves Park, IL
Motorcycle: 1999 GL1500 SE
1983 GL1100A Aspencade (sold)
1978 KZ1000 (sold)
1975 Suzuki 185 (sold)

Re: speedo/odometer

Postby Billh500 » Thu Sep 08, 2011 10:43 am

Yep, just had to replace my cable last weekend.

User avatar
artgrantz
Posts: 276
Joined: Sat Apr 10, 2010 9:25 pm
Location: Manchester, PA
Motorcycle: Current: 2008 GL1800
Previous: 96 GL1500 SE
85 GL1200 I
85 GL1200 I
75 GL1000
Contact:

Re: speedo/odometer

Postby artgrantz » Thu Sep 08, 2011 2:29 pm

The cable is the easiest thing to check. If not the cable it might be the drive gear on the wheel.

JJwinger
Posts: 16
Joined: Mon Sep 12, 2011 10:26 am
Location: Black Mountain, NC
Motorcycle: 1989 GL1500

Re: speedo/odometer

Postby JJwinger » Tue Sep 13, 2011 2:24 am

My speedo isn't out yet (well might be, haven't driven it....) but when i removed the wheel mounting (phillips) screw, the hole it goes in cracked apart and only the top 1/3 is left. it went on but barely holds. do I need to replace whole thing? where to get and what part # do I need? hard to look up anything w/ just a smartphone....




Return to “GL1500 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: Rusty Bike, Yahoo Slurp [Bot] and 2 guests