93 1500 electrical problem


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
Post Reply
holdinheaven
Posts: 4
Joined: Fri Oct 09, 2009 9:50 am
Location: Winfield, Alabama
Motorcycle: 1993 Gl1500 Aspencade

93 1500 electrical problem

Post by holdinheaven » Mon Sep 12, 2011 9:30 pm



I recently bought a goldwing 1500 and found that the alternator wasn't working and replaced it. Now after replacing the alternator the bike has to be killed out with the engine stop switch, the ignition will not kill the bike out. And after the bike is turned off for a few minutes all of the memory for the radio and clock are reset like a dead battery. Can anybody tell me what the problem is?



JJwinger
Posts: 16
Joined: Mon Sep 12, 2011 10:26 am
Location: Black Mountain, NC
Motorcycle: 1989 GL1500

Re: 93 1500 electrical problem

Post by JJwinger » Tue Sep 13, 2011 8:55 am

Bad ignition switch?

User avatar
thrasherg
Posts: 2047
Joined: Tue Oct 20, 2009 11:21 am
Location: Plano, TX
Motorcycle: 2017 Yamaha FZ07, 2015 Yamaha Super Tenere ES, 2005 Honda Shadow 750, CRF450X, CRF230, CRF250X, XR200, CR500, Gas Gas TXT200

Re: 93 1500 electrical problem

Post by thrasherg » Tue Sep 13, 2011 9:43 am

I suspect it's more than one fault.. The radio memory does not get fed from the ignition switch, it is a fused always on circuit, so I suspect that fuse has failed, but I do not know where it is located on your model of Wing, hopefully someone on here can help. The other problem sounds like a wiring/ignition switch issue. I do not have a wiring diagram for your model so cannot suggest where to start looking, but I do think you are looking for 2 different problems.

Gary

User avatar
robb
Posts: 1060
Joined: Mon Jul 19, 2010 7:46 pm
Location: Lexington, North Carolina
Motorcycle: 1989 Honda GL1500 Aspencade (sold)
2003 Honda Shadow VLX 600 Bagger

Re: 93 1500 electrical problem

Post by robb » Tue Sep 13, 2011 11:21 am

If the switch is bad it can short the power and that can cause a reset to radio. It is also possible that the fuse to memory is bad.

holdinheaven
Posts: 4
Joined: Fri Oct 09, 2009 9:50 am
Location: Winfield, Alabama
Motorcycle: 1993 Gl1500 Aspencade

Re: 93 1500 electrical problem

Post by holdinheaven » Tue Sep 13, 2011 5:31 pm

I replaced the 5amp fuse and the radio is functioning properly now, but I still have to kill the bike out with the engine stop. So its either a wire problem or switch problem for the killing out problem with the switch??

User avatar
thrasherg
Posts: 2047
Joined: Tue Oct 20, 2009 11:21 am
Location: Plano, TX
Motorcycle: 2017 Yamaha FZ07, 2015 Yamaha Super Tenere ES, 2005 Honda Shadow 750, CRF450X, CRF230, CRF250X, XR200, CR500, Gas Gas TXT200

Re: 93 1500 electrical problem

Post by thrasherg » Tue Sep 13, 2011 7:03 pm

Congrats on getting the radio problem fixed..

Gary



Post Reply