Heater Package on GL1800 Doesn't Work


Information and questions on GL1800 Goldwings (2001-Present)
  • Sponsored Links
LouG
Posts: 34
Joined: Wed Dec 09, 2009 3:26 pm
Location: Budd Lake, NJ
Motorcycle: 2008 Goldwing

Heater Package on GL1800 Doesn't Work

Postby LouG » Tue Aug 06, 2013 11:46 am



I had a trike conversion done and now nothing heats up, grips, seats. The shop that did the work is far away and I would like to solve this myself. Both heater fuses look good and the seat harness is plugged in. Any ideas??

Thanks



User avatar
redial
Posts: 1993
Joined: Mon Jan 03, 2011 1:17 am
Location: Kapunda, SouthAustralia
Motorcycle: 1997 GL1500 Spectre Red Aspencade

Re: Heater Package on GL1800 Doesn't Work

Postby redial » Wed Aug 07, 2013 7:20 am

Contact the converter and ask them how they normally hook these things up, after you tell them it is not complete.
Len in Kapunda

The world is not going to finish today, as it is already tomorrow in Australia and New Zealand, and other islands of foreign nations such as Guam and Samoa.

User avatar
tfdeputydawg
Posts: 898
Joined: Sun Nov 22, 2009 6:59 am
Location: Indianapolis, In.
Motorcycle: 06 Wing III/2010 Hannigan

Re: Heater Package on GL1800 Doesn't Work

Postby tfdeputydawg » Sun Aug 11, 2013 12:37 pm

The most usual culprit here is forgetting to plug the seat in when putting it back on.
Take the seat bolts out, raise the rear of the seat and check to make sure it's plugged "Completely" together, if at all.
If the seat i not properly connected it, nor the heated grips, will work.

LouG
Posts: 34
Joined: Wed Dec 09, 2009 3:26 pm
Location: Budd Lake, NJ
Motorcycle: 2008 Goldwing

Re: Heater Package on GL1800 Doesn't Work

Postby LouG » Sun Aug 11, 2013 6:16 pm

I removed the seat and backrest and found everything in order. I checked the fuses and heater relay, also OK. It could be the right grip that many have mentioned and I tried following the service manual to check continuity via the heater connector but the wire colors specified in the manual do not correspond to the colors on my connector. I called Roadsmith and they suggested checking the triple tree for a pinched wire. At this point, I'm done fooling around with this and I called the shop that did the conversion. They will look at it and have said that finding the problem should be very easy. I hope they are right.

Thanks for the replies.

User avatar
tfdeputydawg
Posts: 898
Joined: Sun Nov 22, 2009 6:59 am
Location: Indianapolis, In.
Motorcycle: 06 Wing III/2010 Hannigan

Re: Heater Package on GL1800 Doesn't Work

Postby tfdeputydawg » Mon Aug 12, 2013 2:16 pm

Strange! I thought it was the left grip that has the most failures!
Anyway, hope the installer finds and corrects the problem for you.




Return to “GL1800 Information & Questions”




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests