Search found 11 matches

by Larrdc
Fri Aug 24, 2018 10:47 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: Starting problem
Replies: 12
Views: 357

Re: Starting problem

Today I took the 16 month TruGel and a 5y/o Power Source AGM to O'Rielys Auto for load testing. Sure enough, the TruGel failed but the AGM passed. So I connected the AGM to the GL1100i and measured 12.8V on battery, turned ignition and only dropped a few tenths so I pushed the starter button and the...
by Larrdc
Thu Aug 23, 2018 3:50 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: Starting problem
Replies: 12
Views: 357

Re: Starting problem

I've had my 10A charger on the TruGel for 8 hrs now and it says it's still charging but not fully charged. So I guess I'll take it to O'Reilys tomorrow and have them load test it.
by Larrdc
Wed Aug 22, 2018 5:24 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: Starting problem
Replies: 12
Views: 357

Re: Starting problem

With + probe on + solenoid post and - probe on - battery post I get 12.8V. With ignition on, I get 7V. With - probe on engine and + probe on - battery post, no volts; with ignition on, no voltage.
by Larrdc
Tue Aug 21, 2018 7:54 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: Starting problem
Replies: 12
Views: 357

Re: Starting problem

Now, when I turn the key on the lights come on. With ignition off, voltmeter on main ground and battery post of solenoid, I get 12.6V. When I turn on ignition, it drops to 6V and pushing start button doesn't change the voltage, but does dim the lights a little.
by Larrdc
Tue Aug 21, 2018 5:14 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: Starting problem
Replies: 12
Views: 357

Re: Starting problem

I cleaned the positive battery terminal and the 4- prong connector to the solenoid and probed the solid red wire to the solenoid and got 12.6V, but when I turned on the ignition, the voltage dropped to around 6V. Starter button caused the instrument panel lights to dim but didn't change the voltage ...
by Larrdc
Mon Aug 20, 2018 9:36 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: Starting problem
Replies: 12
Views: 357

Re: Starting problem

I just cleaned the main ground and negative battery terminal yesterday. I've been cleaning several plastic connectors lately. 15 month old Bike Bandit TruGel MG18L-BS battery on charger, now. I've had good luck with TruGels in the past but my next one will probably be an AMG. Also when I was testing...
by Larrdc
Mon Aug 20, 2018 5:00 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: Starting problem
Replies: 12
Views: 357

Starting problem

On my 1983 GL1100i , several weeks ago I turned the ignition switch on and pushed the starter button and I heard a noticeable click/pop and all the lights went out and starter didn't turn. Later attempts resulted in nothing. I've removed ignition switch and tested it and circuits check OK. Installed...
by Larrdc
Mon May 01, 2017 12:15 pm
Forum: GL1100 DIY Articles
Topic: How to remove, rebuild and reinstall your starter
Replies: 283
Views: 95616

Re: How to remove, rebuild and reinstall your starter

After inspecting all the parts of the starter, there are no letters or numbers stamped or molded into any of them. I'm assuming that this is not a Honda starter , but an aftermarket starter. Would that explain why there are no armature washers?
by Larrdc
Fri Apr 28, 2017 2:48 pm
Forum: GL1100 DIY Articles
Topic: How to remove, rebuild and reinstall your starter
Replies: 283
Views: 95616

Re: How to remove, rebuild and reinstall your starter

I took my starter off my GL1100i this week because it would just click and not turn over. Prior to this, it would start fine when cold and turn over slowly when hot. When I opened it up, there was lots of carbon powder in the rear cap. But I didn't find any shaft washers on either end of the armatur...
by Larrdc
Wed Aug 26, 2015 6:20 pm
Forum: Other Bikes
Topic: I got a scooter!
Replies: 5
Views: 1394

Re: I got a scooter!

I owned an 83 GL650i for 7 yrs. and wish I still had it. A wonderfully handling bike. Now I'm upgrading an 83 GL1100i which has 25k miles. I still have my old 78 CX500 which I really like for short runs.
by Larrdc
Wed Aug 05, 2015 4:06 pm
Forum: GL1100 Information & Questions
Topic: 83 Brake pressure valve test?
Replies: 0
Views: 218

83 Brake pressure valve test?

:?: Are the brake pressure valves on the 83 GL1100s pretty troublefree or should I remove it and inspect it? Will bleeding the rear system clear it out, if it's dirty? How's the best way to test it?