What did I do wrong? Quiz


Anything goes - doesn't fit any other category!
Post Reply
User avatar
dingdong
Posts: 4025
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:35 am
Location: Oklahoma City
Motorcycle: 1976 gl1000
1993 gl1500A
2004 NRX1800 Rune SOLD

What did I do wrong? Quiz

Post by dingdong »



I just reinstslled the engine in my 76 after replacing the clutch and clutch oil scavenger pump. (Another story). Maticuously put everything back together. Okay, turned on the petcock, primed the new electric fuel pump and pulled the choke on and hit the starter. Oh, also rebuilt the starter so all good there. Hit the start button and no start. Turned over fast.
But nothing, just like no fuel flow. Once in a while it sounded like it wanted to fire but....no start. After almost running the battery down it finally started. QUIZ, What did I do wrong??? After it started I finally realized what iI forgot to do.


User avatar
tfdeputydawg
Posts: 1134
Joined: Sun Nov 22, 2009 6:59 am
Location: Indianapolis, In.
Motorcycle: 06 Wing III/2010 Hannigan

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by tfdeputydawg »

Forgot to put gas in the tank
User avatar
bigsteveswing
Posts: 147
Joined: Mon Jun 11, 2018 4:40 pm
Location: Erie, PA
Motorcycle: 1992 GL1500I
Motorvation Formula II sidecar

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by bigsteveswing »

Kill switch? Plug wires?
Big Steve
Keep America Strong: Weld It
8-)
User avatar
DenverWinger
Posts: 1730
Joined: Thu Jun 23, 2011 2:20 pm
Location: Denver, CO
Motorcycle: (s)
1980 GL1100 STD Vetter (2005-)
1993 GL1500 Aspencade (2017-)
1983 Trav-Lite Camper (2010-)
Past rides
1972 CL350 (1980-1988) sold
1978 Suzuki GS550 (1985-2005) sold
1977 GL1000 (2002-2006) sold

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by DenverWinger »

You forgot to hook up power to the pump. Fuel slowly gravity-fed thru the pump until there was enough in the carbs to start it. Sounding like it wanted to start was Carb #3 fills first, then fuel hits the others.
♫ 99 Little Bugs in the Code, ♪
♪ 99 Bugs in the Code. ♫ :(
♫ Take one down, Patch it around, ♪
♫ 127 Little Bugs in the Code. ♫ ♪ :shock:

~Mark
User avatar
dingdong
Posts: 4025
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:35 am
Location: Oklahoma City
Motorcycle: 1976 gl1000
1993 gl1500A
2004 NRX1800 Rune SOLD

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by dingdong »

No winner yet..............
User avatar
redbug
Posts: 538
Joined: Fri Sep 30, 2011 8:22 am
Location: Broken Arrow,Ok
Motorcycle: 1983 Gl1100I
1986 Harley FLHT

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by redbug »

turned over fast, no spark plugs.
" Riding on Tulsa Time "
User avatar
Aussie81Interstate
Posts: 1178
Joined: Thu Nov 27, 2014 2:34 am
Location: Penrith Australia
Motorcycle: 2001 GL1500F6C Valkyrie
1982 CX500 Turbo (Historic registration - finally)
1981 GL1100 Interstate (sold)
1988 GL1500 (sold)

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by Aussie81Interstate »

Kill switch not in the right position.
User avatar
DenverWinger
Posts: 1730
Joined: Thu Jun 23, 2011 2:20 pm
Location: Denver, CO
Motorcycle: (s)
1980 GL1100 STD Vetter (2005-)
1993 GL1500 Aspencade (2017-)
1983 Trav-Lite Camper (2010-)
Past rides
1972 CL350 (1980-1988) sold
1978 Suzuki GS550 (1985-2005) sold
1977 GL1000 (2002-2006) sold

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by DenverWinger »

He said it was popping like trying to start.....
♫ 99 Little Bugs in the Code, ♪
♪ 99 Bugs in the Code. ♫ :(
♫ Take one down, Patch it around, ♪
♫ 127 Little Bugs in the Code. ♫ ♪ :shock:

~Mark
User avatar
redbug
Posts: 538
Joined: Fri Sep 30, 2011 8:22 am
Location: Broken Arrow,Ok
Motorcycle: 1983 Gl1100I
1986 Harley FLHT

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by redbug »

Yeah I saw that, ok rag in the air filter trick.
" Riding on Tulsa Time "
User avatar
redbug
Posts: 538
Joined: Fri Sep 30, 2011 8:22 am
Location: Broken Arrow,Ok
Motorcycle: 1983 Gl1100I
1986 Harley FLHT

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by redbug »

redbug wrote: Sat May 25, 2019 9:13 am Yeah I saw that, ok rag in the air filter trick. no it settled down and ran. calf rope...
" Riding on Tulsa Time "
DaveO430
Posts: 1201
Joined: Fri Jan 02, 2015 7:28 pm
Location: Amity. Ar
Motorcycle: 2010 GL1800
2004 Suzuki DR200

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by DaveO430 »

Forgot to connect the choke cable?
User avatar
dingdong
Posts: 4025
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:35 am
Location: Oklahoma City
Motorcycle: 1976 gl1000
1993 gl1500A
2004 NRX1800 Rune SOLD

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by dingdong »

DaveO430 wrote: Sat May 25, 2019 9:19 am Forgot to connect the choke cable?

We have a winner. Give Dave a cigar. Really dumb of me.
DaveO430
Posts: 1201
Joined: Fri Jan 02, 2015 7:28 pm
Location: Amity. Ar
Motorcycle: 2010 GL1800
2004 Suzuki DR200

Re: What did I do wrong? Quiz

Post by DaveO430 »

dingdong wrote: Sat May 25, 2019 9:21 am
DaveO430 wrote: Sat May 25, 2019 9:19 am Forgot to connect the choke cable?

Really dumb of me.
I have done worse.


Post Reply