GL1000 ignition problem


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
Post Reply
ntintruder
Posts: 66
Joined: Tue Jun 28, 2011 9:07 pm
Location: Willoughby,OH
Motorcycle: 1976 GL1000
1972 CB750K2
1977 CB750f

GL1000 ignition problem

Post by ntintruder »



1976 GL1000 not running on two rear cylinders. I put an inductive test light on the plug wires and no spark. The bike has dyna coils and the dyna electronic ignition. Anybody have a suggestion as to the most likely source oif the problem ?


User avatar
dingdong
Posts: 4024
Joined: Thu Apr 08, 2010 8:35 am
Location: Oklahoma City
Motorcycle: 1976 gl1000
1993 gl1500A
2004 NRX1800 Rune SOLD

Re: GL1000 ignition problem

Post by dingdong »

Either the coil for 3 and 4 cylinders or one of the Dyna modules has failed. Dyna modules used to have a problem for failure. You can check the module's output as though you were doing a static timing. That is the first step before checking the coils.
geomac1
Posts: 21
Joined: Sun Oct 16, 2011 10:29 pm
Location: North Little Rock, AR
Motorcycle: 2008 GL1800

Re: GL1000 ignition problem

Post by geomac1 »

if you have no test equipment I have in the past switched the positions to see if the problem moved to the other cylinders. Just a thought
User avatar
Fred Camper
Posts: 1339
Joined: Sun Aug 16, 2009 9:15 pm
Location: Metro Detroit, MI
Motorcycle: 1977 GL1000, 1976 LTD GL1000

Re: GL1000 ignition problem

Post by Fred Camper »

Coils can fail but not often. So check power to the coils first then check th Dyna output.


Post Reply