New Stator (ESG060) Install issues


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
Post Reply
User avatar
chiltonj
Posts: 18
Joined: Wed Jul 02, 2014 3:39 pm
Location: Simpsonville, SC
Motorcycle: 1978 GL1000 A

New Stator (ESG060) Install issues

Post by chiltonj »



I have the old stator out (fried btw), and while I have the back cover off I cleaned it out and am replacing the gasket. My issue is the sealer plug for the new stator. I have tried and tried to get this thing to seat, but it seems too big for the plug hole. Its machined aluminum, so I don't want to put too much pressure on it. I've tried lubing it up with oil as well. Any advice?


User avatar
DenverWinger
Posts: 1737
Joined: Thu Jun 23, 2011 2:20 pm
Location: Denver, CO
Motorcycle: (s)
1980 GL1100 STD Vetter (2005-)
1993 GL1500 Aspencade (2017-)
1983 Trav-Lite Camper (2010-)
Past rides
1972 CL350 (1980-1988) sold
1978 Suzuki GS550 (1985-2005) sold
1977 GL1000 (2002-2006) sold

Re: New Stator (ESG060) Install issues

Post by DenverWinger »

If I recall there's an o-ring on that plug? (speaking of GL1100, never changed a GL1000 stator) Try a slightly smaller one? Take stator with you to your local ACE hardware for fitment.
♫ 99 Little Bugs in the Code, ♪
♪ 99 Bugs in the Code. ♫ :(
♫ Take one down, Patch it around, ♪
♫ 127 Little Bugs in the Code. ♫ ♪ :shock:

~Mark
User avatar
chiltonj
Posts: 18
Joined: Wed Jul 02, 2014 3:39 pm
Location: Simpsonville, SC
Motorcycle: 1978 GL1000 A

Re: New Stator (ESG060) Install issues

Post by chiltonj »

There is an O-ring. I will definitely try a smaller one. Thanks for the advice!
Post Reply