Electrical short?


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
  • Sponsored Links
Post Reply
76caferacer
Posts: 6
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:06 am
Location: mid-Michigan
Motorcycle: 76 GL1000

Electrical short?

Post by 76caferacer » Wed Jul 24, 2019 12:27 pm



So I have a 76 gl1000 and last year I got caught in the rain for 10 minutes and then shut bike down as soon as i got in garage. The next day i went to start it and the 5 amp fuse just below the top 10 amp blew.. so I replace it and blew agian..
Forward to this year.. i went out and did a continuity test with no fuse... and still have continuity .. to both sides. Looking like maybe the power for blinkers and horn may have melted somewhere in harness it the only thing I see on diagram in the same area.. any thoughts or tips?



User avatar
virgilmobile
Posts: 9013
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: Electrical short?

Post by virgilmobile » Wed Jul 24, 2019 3:20 pm

My first question.What doesn't work on the bike?
Park lights?Horn? Headlight?etc.
I can track from this info.

76caferacer
Posts: 6
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:06 am
Location: mid-Michigan
Motorcycle: 76 GL1000

Re: Electrical short?

Post by 76caferacer » Wed Jul 24, 2019 5:08 pm

My apology. I forgot to say.. well actually nothing works as soon as i turn the key on it pops.. I tested it with continuity test and seems ok. Maybe I'm missing somthing easy

User avatar
virgilmobile
Posts: 9013
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: Electrical short?

Post by virgilmobile » Wed Jul 24, 2019 5:21 pm

Ok..so you turn on the key and it pops the fuse..Is the headlight still on?will it crank and start?Does the brake light work?
All with the popped fuse?
Or is the bike completely dead.

User avatar
virgilmobile
Posts: 9013
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: Electrical short?

Post by virgilmobile » Wed Jul 24, 2019 5:22 pm

As I look.A blown 5 amp fuse would leave the bike still able to run.

User avatar
SnoBrdr
Posts: 756
Joined: Fri Mar 07, 2014 9:01 am
Location: Providence, Rhode Island
Motorcycle: 1978 GL 1000

131K Original Owner

Re: Electrical short?

Post by SnoBrdr » Wed Jul 24, 2019 5:40 pm

virgilmobile wrote:
Wed Jul 24, 2019 5:22 pm
As I look.A blown 5 amp fuse would leave the bike still able to run.
Has he checked the dogbone?

76caferacer
Posts: 6
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:06 am
Location: mid-Michigan
Motorcycle: 76 GL1000

Re: Electrical short?

Post by 76caferacer » Wed Jul 24, 2019 8:49 pm

So I'll post a pic of what I'm talking about. The red circles are points that have continuity. All connect to one another no matter how I tested it..not good... also what really got me was the 5 amp fuse.. /second from top/.. when I took fuse out it still had continuity :shock: .
Attachments



76caferacer
Posts: 6
Joined: Sun Jun 08, 2014 9:06 am
Location: mid-Michigan
Motorcycle: 76 GL1000

Re: Electrical short?

Post by 76caferacer » Fri Jul 26, 2019 10:13 am

virgilmobile wrote:
Wed Jul 24, 2019 3:20 pm
My first question.What doesn't work on the bike?
Park lights?Horn? Headlight?etc.
I can track from this info.
No parking lights. No horn. no headlight. None work at this moment. When I get home tonight I'll look at it more and try to get more info than just the vague info I have provided so far

Titantesla
Posts: 1
Joined: Wed Sep 11, 2019 5:22 pm
Location: United States
Motorcycle: 77 gl 1000

Re: Electrical short?

Post by Titantesla » Mon Sep 16, 2019 4:44 pm

Hello . I am haveing the same problem with my 77 i have turn signals but the gage temp light fuze the same 5 amp keeps blowing . And no headlight ether . It had a wind jammer ferring that i removed and the scotch locks as well. I am haveing a hell of a time finding the problem. It acts like a dead short popping the fuse instantly when key on.



Post Reply