Starter problem ? Or engine hard to crank ?


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
Post Reply
spleenatis
Posts: 6
Joined: Sun Oct 11, 2020 4:29 am
Location: France
Motorcycle: 1979 GL1000

Starter problem ? Or engine hard to crank ?

Post by spleenatis »



Hi everyone,

I've got the following problem with my 1979 gl1000 starter : I press the "start" button, and the starter doesn't turn. I can hear it tries, but it's like freezed.
But when I unmount the starter from the bike, it turns fine

I've done all the following things :

- Starter overhaul a few months ago (complete clean up, and changed the brushes), and relay is new
- Tested my battery : I've started my guzzi 1100 califfornia with that battery, just before, just after, no problem.
- I've tried with my car battery (a 1900cm3 diesel) : if a disconnect my bike battery, and just connect the car battery, same problem (that car battery starts my car every day). But when I keep my bike battery and connect my car battery with cables, then the starter turns fine.
-I've tested the cables (and the new relay) : connectors good and clean, 0 ohm resistance, everything is fine.


Anyone an idea what's happening ? Is my starter dead ? Or is somewhere the engine too hard to crank ? Bad oil, clutch, or whatever ?

I'd appreciate any idea !!! I'm stucked.


spleenatis
Posts: 6
Joined: Sun Oct 11, 2020 4:29 am
Location: France
Motorcycle: 1979 GL1000

Re: Starter problem ? Or engine hard to crank ?

Post by spleenatis »

Well I Guess I found out what happened. I openend the starter, and there was a smell of burnt came out.

My starter is dead...

I'll look for à New one !

Have a nice day all of you!
Post Reply