81 GL 1100 not starting !!


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
  • Sponsored Links
Post Reply
User avatar
imadamine
Posts: 30
Joined: Sun Aug 09, 2015 6:14 am
Location: lebanon
Motorcycle: 1981 GL1100I Interstate

81 GL 1100 not starting !!

Post by imadamine » Mon Feb 04, 2019 9:33 am



Hi guys,

I was riding my 81 1100 interstate yesterday and all of the sudden the power went off and the bike turned off also. Nothing was on as if someone took out the battery. I tried to check if the battery cables were loose but they were tightened. So I had tow my bike back home.
I started digging into the issue today by checking the battery which is fine. Then I checked the wiring around my starter solenoid which surprisingly didn't have a 30 AMP main fuse like what I was seeing here in the forum. I tried to check the wiring around the solenoid and battery everything looked fine.
And all the fuses under the dummy tank looked fine.
Any help chaps?



DaveO430
Posts: 1136
Joined: Fri Jan 02, 2015 7:28 pm
Location: Amity. Ar
Motorcycle: 2010 GL1800
2004 Suzuki DR200

Re: 81 GL 1100 not starting !!

Post by DaveO430 » Mon Feb 04, 2019 7:42 pm

THe main fuse will be under a cover on the starter relay if OEM. You may have to unplug the harness connector to open it. None of the fuses under the shelter have anything to do with it running.

User avatar
imadamine
Posts: 30
Joined: Sun Aug 09, 2015 6:14 am
Location: lebanon
Motorcycle: 1981 GL1100I Interstate

Re: 81 GL 1100 not starting !!

Post by imadamine » Sun Feb 10, 2019 6:02 am

Thats the big issue now is that the previous owner for some reason have replaced the starter solenoid with an aftermarket that doesn't have a main fuse :shock: ! All the wires that should connect to the main fuse are rapped together around the big red wire from battery to solenoid

Post Reply