Electrical mystery 83 GL1100A Aspencade


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
Post Reply
User avatar
ptrumblejr
Posts: 9
Joined: Mon Sep 23, 2019 4:56 am
Location: bellaire,MI
Motorcycle: 1983 Honda Goldwing GL1100A Aspencade

Electrical mystery 83 GL1100A Aspencade

Post by ptrumblejr »



I was riding home the other and stopped at a store. When i turned my key back on my main fuse on the {aftermarket} starter relay blew. it was a 7.5a blade fuse. i thought that was a little small so i put a 10a in it and same problem occurred. when i put a 30a in everything worked fine again with the exception of when its cold the starter button doesnt seem to make good contact or something else isnt but when its warm all works as normal.

Ideas???

thank you in advance



User avatar
Joneszy
Posts: 145
Joined: Sat Jun 24, 2017 10:27 pm
Location: Manitoba Canada
Motorcycle: 1983 GL1100A Aspencade Stripped
1999 Valkyrie CT
1978 Gl1000 "Trickster"

Re: Electrical mystery 83 GL1100A Aspencade

Post by Joneszy »

How long have you had the bike? The oem main dog bone fuse was 30A, can't imagine that a 7.5 amp aftermarket blade fuse would have ever been sufficient.

User avatar
ptrumblejr
Posts: 9
Joined: Mon Sep 23, 2019 4:56 am
Location: bellaire,MI
Motorcycle: 1983 Honda Goldwing GL1100A Aspencade

Re: Electrical mystery 83 GL1100A Aspencade

Post by ptrumblejr »

well thats good news. i had to replace the dog bone when i bought it last year as it was blown and put back with foil. its weird that it has been running fine on a 7.5 all summer until just last week.

Post Reply