81 gl1100 starting


Information and questions on GL1100 Goldwings (1980-1983)
Post Reply
hotwolves5369
Posts: 6
Joined: Mon Apr 08, 2013 12:22 pm
Location: Big Piney, Wy
Motorcycle: 1981 goldwing gl1100

81 gl1100 starting

Post by hotwolves5369 »



Hey all! I have an 81 holding that the starter button doesn't work all last year I jump started it with solenoid. Anyone have any idea what the issue could be?


User avatar
Sig45227
Posts: 45
Joined: Sat Jun 26, 2021 4:12 pm
Location: Richfield, Wiscsonsin
Motorcycle: 1983 GL1100 Aspencade

Re: 81 gl1100 starting

Post by Sig45227 »

Checked your battery, starter etc? When is the last time it was started and run? Have you opened the throttle housing and taken a look?
hotwolves5369
Posts: 6
Joined: Mon Apr 08, 2013 12:22 pm
Location: Big Piney, Wy
Motorcycle: 1981 goldwing gl1100

Re: 81 gl1100 starting

Post by hotwolves5369 »

I bought a new throttle housing just in case last time it ran was October of last year right before we started packing to move to Montana. It did spend the winter under a tarp in Wisconsin though. And when I went to get it. It wouldn't start this time using the solenoid. So I guess I should replace that as well
User avatar
Sig45227
Posts: 45
Joined: Sat Jun 26, 2021 4:12 pm
Location: Richfield, Wiscsonsin
Motorcycle: 1983 GL1100 Aspencade

Re: 81 gl1100 starting

Post by Sig45227 »

May just be some corrosion, condensation etc. Try cleaning connections with a small brass brush and spray a little WD40 on connections and wipe away excess.
hotwolves5369
Posts: 6
Joined: Mon Apr 08, 2013 12:22 pm
Location: Big Piney, Wy
Motorcycle: 1981 goldwing gl1100

Re: 81 gl1100 starting

Post by hotwolves5369 »

Will do. Thanks for the help
User avatar
Sig45227
Posts: 45
Joined: Sat Jun 26, 2021 4:12 pm
Location: Richfield, Wiscsonsin
Motorcycle: 1983 GL1100 Aspencade

Re: 81 gl1100 starting

Post by Sig45227 »

Ever get it working? I believe mine has similar issues. I got a brand new starter in, more than enough power to crank it over, and it just clicks. Two days ago this thing started on a hit of the button, I let it sit in now it doesn't want to do anything.


Post Reply