1986 1200 not sure


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
Post Reply
skeeney
Posts: 4
Joined: Mon May 15, 2017 6:19 pm
Location: Cincinnati, ohio
Motorcycle: 2000 Goldwing

1986 1200 not sure

Post by skeeney »



My 1986 interstate was garaged for three years and not started. Carbs rebuilt but runs 6 min. stops and won't restart.



User avatar
virgilmobile
Posts: 9082
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: 1986 1200 not sure

Post by virgilmobile »

Spark.. compression.. fuel..
Which one is missing?
Unlikely the compression...
When it won't start..pull one plug wire and check for spark...
If it's there,open one carb drain plug..see if the carb has fuel...
If it's out of fuel,check the fuel filter, pump operation, and fuel shutoff.
I forgot to turn mine on once too :oops:

skeeney
Posts: 4
Joined: Mon May 15, 2017 6:19 pm
Location: Cincinnati, ohio
Motorcycle: 2000 Goldwing

Re: 1986 1200 not sure

Post by skeeney »

It starts and runs great for 6-7 min. I think it may be the coil but don't know how to check it.

User avatar
Aussie81Interstate
Posts: 1178
Joined: Thu Nov 27, 2014 2:34 am
Location: Penrith Australia
Motorcycle: 2001 GL1500F6C Valkyrie
1982 CX500 Turbo (Historic registration - finally)
1981 GL1100 Interstate (sold)
1988 GL1500 (sold)

Re: 1986 1200 not sure

Post by Aussie81Interstate »

Check for a plugged fuel cap vent.

User avatar
virgilmobile
Posts: 9082
Joined: Sun Sep 19, 2010 5:39 pm
Location: Denham Springs,La.
Motorcycle: 1988 GL1500 I
Previously owned
78 GL1000
81 GL1100
82 GL1100 I
83 GL1100 I
83 GL1100 standard
84 GL 1200 I

Re: 1986 1200 not sure

Post by virgilmobile »

skeeney wrote:
Wed Oct 18, 2017 7:19 pm
It starts and runs great for 6-7 min. I think it may be the coil but don't know how to check it.
When it quits..pull one spak plug wire off..attach a spare spark plug..lay it on the engine...crank the bike and look to see if it has spark.
The bike has 2 coils.2 pulse coils and one (dual) ignition module.

User avatar
Ohara
Posts: 100
Joined: Mon Nov 16, 2015 9:05 am
Location: Ontario Canada
Motorcycle: 1986 Interstate
1986 Aspencade

Re: 1986 1200 not sure

Post by Ohara »

If it will start again after a period of time (once it cools down) it sounds like you have a faulty pulse generators. They are located inside the front timing covers. They should show approximately 320 resistance and probably do when your bike is cold. They connect to the wiring under the tank just in front on the voltage regulator 8 wire connection. Check the resistance when cold and then check when your bike stops after it's 6 minute run. If at that time they read 0 resistance you have found the problem. :D



Post Reply