No fuel-1900 mile 86 barn find


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
Post Reply
Nosecondz
Posts: 3
Joined: Mon Apr 20, 2020 7:23 pm
Location: Maryland
Motorcycle: 1986 GL1200 Interstate

No fuel-1900 mile 86 barn find

Post by Nosecondz »



I have a new to me 1986 GL1200 interstate that has been sitting since 1991. I got from a coworker who fixed someone’s car and received it as payment. The carbs have been rebuilt and it has a new fuel pump and filter. The tank is completely shot so I ran a hose from a gas can to the filter. Also let me state not one fairing is in the bike as squirrels nested and I chucked them all the bike is currently naked as I try to get it to breath life on its own.

So here’s What I’ve got. When you spray hot shot in the a/f housing it runs and sounds great but will not run with out it. When I turn the switch to run, the pump will click once. When i crank it nothing no fuel comes out. Here’s where I’m confused when i take my test light to the pump(white wire) and crank it I get power and the pump works and shoots fuel out(i didn’t have it hooked up so i could see the flow) so why won’t it work without my test light? I checked the green wire ground is present. What steps would you guys try next?



User avatar
winguyjo
Posts: 309
Joined: Sat Aug 11, 2018 9:26 pm
Location: b.c. Canada
Motorcycle: wing1 : 1982 gl1100 interstate; resurrection complete. SOLD
wing2 : 1980 gl1100 interstate; resurrection complete. SOLD.
wing3 : 81gl1100i frame/82gl1100a engine/81cb900 bits. resurrection complete. naked. SOLD.
wing4 : 1977 gl1000 naked. resurrection complete. SOLD
current project : 1977 gl1000; black beauty. nearing completion.

Re: No fuel-1900 mile 86 barn find

Post by winguyjo »

continuity to ground doesn't necessarily mean GOOD ground. i have been fooled enough times that i got into the habit of removing/cleaning ground connections when there is an issue like that.

Nosecondz
Posts: 3
Joined: Mon Apr 20, 2020 7:23 pm
Location: Maryland
Motorcycle: 1986 GL1200 Interstate

Re: No fuel-1900 mile 86 barn find

Post by Nosecondz »

Well after 29 years she lives! So it turns out there was just some old fuel left in the lines that went into the fresh carbs. Once I emptied the bowls she fired right up!

nwkwinger
Posts: 53
Joined: Fri Aug 10, 2018 9:16 pm
Location: Edmond, KS
Motorcycle: 1982 GL1100 Aspencade

Re: No fuel-1900 mile 86 barn find

Post by nwkwinger »

I'm glad that it was a fairly simple fix.

User avatar
Goldenponyboy
Posts: 28
Joined: Mon Apr 29, 2019 3:28 pm
Location: vancouver bc
Motorcycle: 1985 gl1200 ltd edition

Re: No fuel-1900 mile 86 barn find

Post by Goldenponyboy »

Post some pics of it. I want to see what a 1900 mile barn find looks like.

Nosecondz
Posts: 3
Joined: Mon Apr 20, 2020 7:23 pm
Location: Maryland
Motorcycle: 1986 GL1200 Interstate

Re: No fuel-1900 mile 86 barn find

Post by Nosecondz »

Goldenponyboy wrote:
Tue Apr 28, 2020 8:39 pm
Post some pics of it. I want to see what a 1900 mile barn find looks like.
It’s not as glorious as you’d think. Rodents nested in the fairings and it was filthy I stripped it down as soon as I got it home. It was in the north East all oxidized and a touch of rust. It’s going to take some time work.

User avatar
julimike54
Posts: 566
Joined: Sun Feb 01, 2015 12:21 pm
Location: Euless, Texas
Motorcycle: 1986 GL1200A original owner
2016 HD FLTRU

Re: No fuel-1900 mile 86 barn find

Post by julimike54 »

Sounds like one a guy now has, he named it Ratsnest...
Doesn't look like one anymore


Image
Riding anything is a good day!
Mike

Post Reply