1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
Post Reply
User avatar
washandy98664
Posts: 99
Joined: Sun Feb 10, 2013 2:45 pm
Location: Vancouver, Washington
Motorcycle: 1982 GL1100 I
1985 GL1200 LTD

1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by washandy98664 »



Hello all, and thanks in advance for all the help.
The other day the LTD started to quit running.
Happened a few times, then just would not start.
Checked the fuses, connections, and went hot wire from battery to fuel pump, and it works.
Not sure what is wrong.
Please help.


User avatar
Rambozo
Posts: 1230
Joined: Sun Apr 01, 2018 8:36 pm
Location: Disneyland
Motorcycle: 1992 GL1500 Aspencade
Ducati Monster

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by Rambozo »

Check the fuel pump relay.
User avatar
washandy98664
Posts: 99
Joined: Sun Feb 10, 2013 2:45 pm
Location: Vancouver, Washington
Motorcycle: 1982 GL1100 I
1985 GL1200 LTD

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by washandy98664 »

I checked the 1 in the fuse box.
Is there another??
User avatar
Rambozo
Posts: 1230
Joined: Sun Apr 01, 2018 8:36 pm
Location: Disneyland
Motorcycle: 1992 GL1500 Aspencade
Ducati Monster

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by Rambozo »

I'm just going by the wiring diagram, so I'm not sure of the locations.
viewtopic.php?t=20438

If that is it, you can check it for power in and out, and check it's connected to the pump.
Looks like it get an ignition signal, so it's not just a plain relay.
User avatar
Rednaxs60
Posts: 2616
Joined: Wed Nov 18, 2015 12:44 pm
Location: Victoria, British Columbia, Canada
Motorcycle: 1985 GL1200 LTD
2014 Can-Am Spyder RT LE
1995 GL1500 SE CDN Edition (sold)
2012 Suzuki DL1000 VStrom (sold)
2008 GL1800 (sold)
Ontario 1985 GL1200 LTD (sold)

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by Rednaxs60 »

Can't use the 1984 wiring diagram for the '85 Limited Edition. Have a page from the electrical troubleshooting manual, but having issue uploading it. Will work on it.
"When you write the story of your life, don't let anyone else hold the pen"

Ernest
User avatar
bellboy40
Posts: 939
Joined: Fri Nov 27, 2009 1:13 pm
Location: Brewton, AL
Motorcycle: 2000 GL1500SE Candy Spectra Red

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by bellboy40 »

Here is a wiring diagram for the LTD/SEi computerized fuel system. Looks like a failed #4 or #5 relay could cause it but also there is are a couple of dogbone fuses there by the starter relay that you should check.

LTD-SEi CFI system wiring
LTD-SEi CFI system wiring

User avatar
washandy98664
Posts: 99
Joined: Sun Feb 10, 2013 2:45 pm
Location: Vancouver, Washington
Motorcycle: 1982 GL1100 I
1985 GL1200 LTD

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by washandy98664 »

Yeah, I thought about the relays. I changed them around and no joy.
Dogbone fuses are fine.
I did run a hot wire from the battery to the fuel pump and it runs. So I know that the pump is ok.
Where can i get a couple of those relays??? maybe that is still the problem
User avatar
washandy98664
Posts: 99
Joined: Sun Feb 10, 2013 2:45 pm
Location: Vancouver, Washington
Motorcycle: 1982 GL1100 I
1985 GL1200 LTD

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by washandy98664 »

What does the unit that is located near the front of the false tank do??? That is the one encased in rubber with 4 wires coming out of?
User avatar
bellboy40
Posts: 939
Joined: Fri Nov 27, 2009 1:13 pm
Location: Brewton, AL
Motorcycle: 2000 GL1500SE Candy Spectra Red

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by bellboy40 »

Here is some general information on troubleshooting the CFI system on these bikes. Have you checked all the fuses in the relay box? Specifically fuse #9.

GL1200 LTD & SEI Repair.txt
LTD-SEi CFI repair
(51.16 KiB) Downloaded 52 times

User avatar
washandy98664
Posts: 99
Joined: Sun Feb 10, 2013 2:45 pm
Location: Vancouver, Washington
Motorcycle: 1982 GL1100 I
1985 GL1200 LTD

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by washandy98664 »

Well......after checking all the fuses and relays, I went to check the ECU.......well no lights at all coming on the little window when turning on the ignition.
I guess that means I need an ECU...
Please tell me I am wrong...
User avatar
bellboy40
Posts: 939
Joined: Fri Nov 27, 2009 1:13 pm
Location: Brewton, AL
Motorcycle: 2000 GL1500SE Candy Spectra Red

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by bellboy40 »

Do you have the GL1200L service manual supplement? Very hard to troubleshoot one without that.
User avatar
washandy98664
Posts: 99
Joined: Sun Feb 10, 2013 2:45 pm
Location: Vancouver, Washington
Motorcycle: 1982 GL1100 I
1985 GL1200 LTD

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by washandy98664 »

No I do not have the supplement manual.
I used the wiring diagram that was sent to me.
Power is all there except to the fuel pump, and rear lights. ( The lights are in the same circuit as the fuel pump)
User avatar
bellboy40
Posts: 939
Joined: Fri Nov 27, 2009 1:13 pm
Location: Brewton, AL
Motorcycle: 2000 GL1500SE Candy Spectra Red

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by bellboy40 »

Check your private messages. I have something for you.
Larry
User avatar
Rednaxs60
Posts: 2616
Joined: Wed Nov 18, 2015 12:44 pm
Location: Victoria, British Columbia, Canada
Motorcycle: 1985 GL1200 LTD
2014 Can-Am Spyder RT LE
1995 GL1500 SE CDN Edition (sold)
2012 Suzuki DL1000 VStrom (sold)
2008 GL1800 (sold)
Ontario 1985 GL1200 LTD (sold)

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by Rednaxs60 »

PM sent yesterday to assist.
"When you write the story of your life, don't let anyone else hold the pen"

Ernest
User avatar
washandy98664
Posts: 99
Joined: Sun Feb 10, 2013 2:45 pm
Location: Vancouver, Washington
Motorcycle: 1982 GL1100 I
1985 GL1200 LTD

Re: 1985 gl1200 LTD has no power to fuel pump

Post by washandy98664 »

Still no power to 4 fuses....
Checked power at battery connections , seems to run 12 volts out just not getting to all the systems.
I rewired the old dog bones to blade fuses about 5 years ago. Checked all the wires, still can't figure it out....


Post Reply