Gl 1500 reversing problem


Information and questions on GL1500 Goldwings (1988-2000)
  • Sponsored Links
Post Reply
jezza
Posts: 7
Joined: Tue Mar 18, 2014 11:42 am
Location: United Kingdom
Motorcycle: 1995 gl1500se

Gl 1500 reversing problem

Post by jezza » Wed Mar 06, 2019 5:41 am



Hi guys, hopefully someone can help me. The reverse on my 1995 se has stopped working. With the engine running and side stand up, when I pull the reverse lever up, the neutral light goes off and the reverse light comes on, when I press the starter button it turns over but I don't back up. The cables are correctly adjusted. The starter motor doesn't continually turn over but sort of pulses. It works perfectly when used to start the engine and the bike runs and rides beautifully. It has a new battery and it fully charged. I have been reading all the forum discussions about reverse problems but none seem to have the same problem as mine. If anyone has any ideas I would be very grateful.



User avatar
newday777
Posts: 1029
Joined: Tue Jan 11, 2011 5:21 pm
Location: Milford NH summer and fall Oceanside, CA winters(N San Diego) with lots of miles riden between
Motorcycle: 2008 Cabernet Red. Level 4

1983 GL1100A Wineberry 36,000 miles

1975 CB750 K5 Planet Blue 7,800 miles

1976 CB750 K6 Anterris Red 25,000 miles

Past rides
1999A Restored and sold at 19,000 miles

1999SE Totaled by cager at 105,000 miles

Re: Gl 1500 reversing problem

Post by newday777 » Wed Mar 06, 2019 8:39 am

As in when you push the starter button to reverse and it starts to move backwards a tiny bit then immediately stops moving?

jezza
Posts: 7
Joined: Tue Mar 18, 2014 11:42 am
Location: United Kingdom
Motorcycle: 1995 gl1500se

Re: Gl 1500 reversing problem

Post by jezza » Wed Mar 06, 2019 9:01 am

Thanks for responding, no it doesn't move at all.

Post Reply