2010 Goldwing electricial trouble


Information and questions on GL1800 Goldwings (2001-2017)
Post Reply
rump
Posts: 2
Joined: Tue Apr 19, 2016 8:27 pm
Location: Akron,Pa 17501
Motorcycle: 2006 Goldwing

2010 Goldwing electricial trouble

Post by rump »



I have a 2010 Goldwing that the odometer goes to All zero's and Trip goes to All Zero's
and Screen goes Blank. Doesn't show if cb or Radio is on just Blank Screen. Only way to fix is turn bike
off wait a few minutes and restart. But sometimes it does it again while riding. Has anyone Else Had this
Problem. And Does Anyone Know what is Causing This?



User avatar
newday777
Posts: 1929
Joined: Tue Jan 11, 2011 5:21 pm
Location: Milford NH summer/fall & Oceanside, CA winters(N San Diego) with lots of miles riden between
Motorcycle: 2008 Cabernet Red. Level 4

1983 GL1100A Wineberry 36,000 miles

1975 CB750 K5 Planet Blue 7,800 miles

1976 CB750 K6 Anterris Red 25,000 miles

Past rides
1999A Restored from PO neglect & sold at 19,000 miles

1999SE Totaled by cager at 105,000 miles

Re: 2010 Goldwing electricial trouble

Post by newday777 »

It sounds like a loose connection behind the dash.

Techdude2000
Posts: 326
Joined: Mon Jun 13, 2011 10:11 pm
Location: Lexington, KY
Motorcycle: 2004 GL1800

Re: 2010 Goldwing electricial trouble

Post by Techdude2000 »

newday777 wrote:
Fri Oct 30, 2020 11:41 am
It sounds like a loose connection behind the dash.
I agree or at the connectors under the left fairing pocket, in the white frame.

rump
Posts: 2
Joined: Tue Apr 19, 2016 8:27 pm
Location: Akron,Pa 17501
Motorcycle: 2006 Goldwing

Re: 2010 Goldwing electricial trouble

Post by rump »

Thanks alot Everyone will check this out.

User avatar
AZgl1800
Posts: 2454
Joined: Thu Oct 30, 2008 2:46 pm
Location: Lake Oologah Indian Territory USA
Motorcycle: '02 GL1800
2009 Piaggio MP3 250cc

Re: 2010 Goldwing electricial trouble

Post by AZgl1800 »

No guarantees on this, but turn the bike OFF.

Leave in neutral on Center Stand ( was told this once? )
but start engine and get off the hand grip.

do NOT touch it until the Fans Cycle ON and then OFF.

once it idles down, turn off the key.

you have just reset the ECM to Factory specs.

if that don't work, then follow the harder stuff up above.
~John

'02 GL1800
2009 Piaggio MP3 250cc

User avatar
newday777
Posts: 1929
Joined: Tue Jan 11, 2011 5:21 pm
Location: Milford NH summer/fall & Oceanside, CA winters(N San Diego) with lots of miles riden between
Motorcycle: 2008 Cabernet Red. Level 4

1983 GL1100A Wineberry 36,000 miles

1975 CB750 K5 Planet Blue 7,800 miles

1976 CB750 K6 Anterris Red 25,000 miles

Past rides
1999A Restored from PO neglect & sold at 19,000 miles

1999SE Totaled by cager at 105,000 miles

Re: 2010 Goldwing electricial trouble

Post by newday777 »

AZgl1800 wrote:
Mon Nov 02, 2020 3:21 pm
No guarantees on this, but turn the bike OFF.

Leave in neutral on Center Stand ( was told this once? )
but start engine and get off the hand grip.

do NOT touch it until the Fans Cycle ON and then OFF.

once it idles down, turn off the key.

you have just reset the ECM to Factory specs.

if that don't work, then follow the harder stuff up above.
Engine needs to be cold to do the ecm reset John.

Techdude2000
Posts: 326
Joined: Mon Jun 13, 2011 10:11 pm
Location: Lexington, KY
Motorcycle: 2004 GL1800

Re: 2010 Goldwing electricial trouble

Post by Techdude2000 »

The ECM has nothing to do with the gauges, it only runs the engine and turns on the FI light if the FI system has a problem.



Post Reply