2009 Navigation Screen stays on a blank white screen and fails to display any information.


Information and questions on GL1800 Goldwings (2001-2017)
Post Reply
Flyboy1470
Posts: 1
Joined: Mon Mar 22, 2021 7:05 pm
Location: Georgia
Motorcycle: 2009 GL1800

2009 Navigation Screen stays on a blank white screen and fails to display any information.

Post by Flyboy1470 »



Hey all! just picked up a 2009 Honda Goldwing with the Navigation System and Airbag. I noticed that the screen was starting to show the common signs of failure so I purchases a new LCD unit from china and began the process of switching the screens. Before attempting to fix the issues the navigation worked perfectly. After successfully swapping over to the new LCD panel I ran into the problem that the screen turns on but remains solid white. Thinking it was possibly a defective new screen I switched back to the old LCD panel and the problem persisted (shown below).


Troubleshooting attempted so far

- Unplug battery for 20 minutes and reconnect

- Checked all fuses

- Checked screen and dash connections

- Checked connections on Nav computer in the trunk

- Checked connections for Nav computer under seat

- Unplugged and re connected the screen with the bike turned off and to ACC


Battery Voltage is at 12.5V with bike off and at 14.3V while running the screen functions in neither scenario. Any help with this problem would be much appreciated. Thanks!


User avatar
clgrimm519
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 12:44 am
Location: Spokane, WA
Motorcycle: 2007 GL1800 w/Lehman Monarch II Trike Kit
Contact:

Re: 2009 Navigation Screen stays on a blank white screen and fails to display any information.

Post by clgrimm519 »

Greetings,
Did you ever find a solution to this? I just found myself in the same situation.
User avatar
Rambozo
Posts: 1482
Joined: Sun Apr 01, 2018 8:36 pm
Location: Disneyland
Motorcycle: 1992 GL1500 Aspencade
Ducati Monster

Re: 2009 Navigation Screen stays on a blank white screen and fails to display any information.

Post by Rambozo »

If you search here, you can find this issue. As I recall it happens when the wrong screen is used. It is the same basic screen, but the part number is off just a bit to indicate that the wiring pinout is different. I believe it damages a board that drives the screen. I don't know if there was a fix, or not.
User avatar
MikeB
Posts: 3642
Joined: Fri Dec 04, 2009 12:54 pm
Location: Tacoma, WA
Motorcycle: 1998 - GL1500 Aspencade
186K Miles
2017 - GL1800 Audio Comfort
20K Miles
Contact:

Re: 2009 Navigation Screen stays on a blank white screen and fails to display any information.

Post by MikeB »

clgrimm519 wrote: Fri Apr 29, 2022 8:14 pm Greetings,
Did you ever find a solution to this? I just found myself in the same situation.
Chuck, did this happen to you? Did you replace the screen and end up with a white screen?
MikeB
1998 - GL1500 w/184,500 miles ~ 2017 - GL1800 w/13000 miles
USAF Avionics Communications Tech - 1968 - 1986 / Flight Engineer C-130E - C-141B - 1986 - 1992. Retired
Industrial Maintenance Tech - 1992 - 2014
Retired in Tacoma, WA
User avatar
clgrimm519
Posts: 6
Joined: Fri Aug 25, 2017 12:44 am
Location: Spokane, WA
Motorcycle: 2007 GL1800 w/Lehman Monarch II Trike Kit
Contact:

Re: 2009 Navigation Screen stays on a blank white screen and fails to display any information.

Post by clgrimm519 »

MikeB wrote: Fri Apr 29, 2022 11:30 pm
clgrimm519 wrote: Fri Apr 29, 2022 8:14 pm Greetings,
Did you ever find a solution to this? I just found myself in the same situation.
Chuck, did this happen to you? Did you replace the screen and end up with a white screen?
Yes sir, this is exactly what happened. Hoping to have it fixed in the next day or two. Waiting on parts.
Chuck


Post Reply