LTD gas filter issue


Information and questions on GL1200 Goldwings (1984-1987)
  • Sponsored Links
Post Reply
User avatar
EasyBadger
Posts: 41
Joined: Mon Oct 30, 2017 8:32 pm
Location: Cochrane, AB, Canada
Motorcycle: 1982 GL 500 I (Silvy)
1985 GL 1200 Ltd (Goldy)
1985 GL 1200 Ltd (parts bike)

LTD gas filter issue

Post by EasyBadger » Thu Aug 23, 2018 10:13 pm



Yesterday my wife and I did a 50 km ride to visit a friend. All went well. On our way home the bike suddenly started to jerk and stalled. When I restarted it it ran for a few seconds and stalled again. For me it was clear, that the engine wasn't getting enough gas. Luckily I enquired an original complete toolkit. This came very handy in this situation on the side of the highway . I checked the pump and it was running. Then I took the hose off which goes into the pump. I found a filter in the hose (see picture).


I took it out and the bike was running perfectly all the way home.
When I checked my parts bike it had the same filter in the pump. In this case I assume it is original. I cleaned the filter with pressured air and installed it. The bike runs great.

But now I'm baffled buy a difference between my 2 LTD's. It is the line before the pump. Just compare both pictures.




The first one is the parts bike and the second the running one. Technicality they should be both the same.

Any thoughts?

Safe rides,
Jens



User avatar
WingAdmin
Site Admin
Posts: 19419
Joined: Fri Oct 03, 2008 4:16 pm
Location: Strongsville, OH
Motorcycle: 2000 GL1500 SE
1982 GL1100A Aspencade (sold)
1989 PC800 (wife's!)
1998 XV250 Virago (sold)
2007 Aspen Sentry Trailer

Re: LTD gas filter issue

Post by WingAdmin » Fri Aug 31, 2018 2:44 pm

Where does the hose go to?

User avatar
Rednaxs60
Posts: 1806
Joined: Wed Nov 18, 2015 12:44 pm
Location: Victoria, British Columbia, Canada
Motorcycle: 1985 GL1200 LTD
1995 GL1500 SE CDN Edition
2008 GL1800 (sold)
Ontario 1985 GL1200 LTD (sold)

Re: LTD gas filter issue

Post by Rednaxs60 » Fri Aug 31, 2018 3:49 pm

The '85 LTD had an issue with hot fuel and cavitation in the fuel pp. Honda was aware of this issue and tried to correct it with the '86 SE-i, but also did a recall/mod on the '85. I have not found the schematic of the fuel mod, but know of it. I would think your parts bike has this mod. If it does, can you draw and scan the schematic. I had this issue with my '85 LTD coming out of Trail up through Rossland. Bike was heating up going two up - it's a good short, steep climb. Bike started to miss, stall and quit. Let it cool down and continued on without any issues. Hasn't occurred since. I did change out the fuel pp as well.

Let us know how the parts bike is plumbed.
"When you write the story of your life, don't let anyone else hold the pen"

Ernest

Post Reply