Bike Turns but no Ignition


Information and questions on GL1000 Goldwings (1975-1979)
  • Sponsored Links
Post Reply
Bobbyg2990
Posts: 1
Joined: Wed Apr 24, 2019 9:34 pm
Location: New Jersey
Motorcycle: 1978 GL1000

Bike Turns but no Ignition

Post by Bobbyg2990 » Fri Aug 30, 2019 10:34 am



I had my 78 GL1000 out the other day and was running fine. I get home and when I get back outside it would not start (lucky I was home and not on the road). The bike turns but no ignition. My bike has an electronic ignition. I'm trying to troubleshoot. I have taken a test light and can confirm that I am getting power to the ignition, but I'm not getting any power to the coils. I tested the connection from the main wiring box to the coils and only the middle two are getting power. I believe the other two on each side should be getting power as well as they go to the coil. Any ideas to help me troubleshoot this would be appreciated.



User avatar
2003Cobra
Posts: 40
Joined: Sat Aug 03, 2019 4:29 pm
Location: United States
Motorcycle: 2003 Goldwing GL1800 with a CSC Cobra trike kit.

Re: Bike Turns but no Ignition

Post by 2003Cobra » Fri Aug 30, 2019 10:55 am

Cycle you kill switch on the right handle bar, I have seen them get flipped and the contact just don't quite make good contact. The other thing is the fuses. Also check your connections and make sure they are good and clean. Along with the contacts check your grounds and make sure they are good and on corrosion. Make sure the coils are not grounding out as well.
2003 Goldwing GL1800 with CSC Cobra trike kit.
1988 Harley Davidson Sportster 883 with Hypercharger Bobber.
West GA Chapter 89 Southern Cruisers riding club.

Post Reply